Cigándot is bevettük

Sima sikerrel estünk túl a tizenharmadik fordulón.

NB III Keleti-csoport, 13. forduló:

Cigánd SE-STC-Salgótarján 0-3 (0-1)

Cigánd, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Mencsik L. (Farkas D., Szarvas L.)

Cigánd SE: Deme – Balla (Németh, 69.), Répási, Baksa, Kovács G. – Timkó, Ötvös, Toma, Benke (Sánta K., 33.) – Molnár T. – Oláh Levente. (Molnár L., 62.). Vezetőedző: Szénay Péter

STC Salgótarján: Lékai – Gubacsi, Kemerle, Gál, Banjac – Kovács L. (Pataki, 89.), Bogáti (Zsivóczky-Pandel, 79.), Sulcz, Spitzmüller, Takács P. (Gábor Lukács J., 62.) – Oláh László. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Gól: Kovács L. (21.), Oláh László (61.), Spitzmüller (75.)

A Tiszaújváros elintézését követően szombaton már a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenharmadik fordulójának veselkedett neki ismét formába lendülő csapatunk, a hétvége első napján a mostanában nem éppen tündöklő Cigándhoz látogattunk.

Már-már közhelyesen hangozhat, de ebben a bajnokságban tényleg nincs előre lefutott meccs, így sejthető volt, hogy egy masszív, otthonában mindent beleadó vetélytárssal találjuk majd szemben magunkat.

Szerencsére sikerült kellőképpen megkezdeni a mérkőzést, fölényünket követően már a 21. percben előnybe kerültünk, amikor is Kovács László rezgette meg a hálót.

Az első félidőben már nem született újabb találat, majd a második etapban Oláh László révén végezhettünk el büntetőt, aki nem is hibázott, így gyakorlatilag már érezhető volt, hogy nem tudnak majd felállni a Borsod megyeiek. Fölényben, szép játékkal teljesítettünk, ráadásul Spitzmüller jóvoltából harmadszorra is beköszöntünk, így ilyen arányban is megérdemelt pofont kiosztva múltuk felül mindent beleadó ellenfelünket. Folytatás ismét odahaza, szombaton a Putnokot fogadjuk a Szojka Stadionban 13.30-tól.

Terjék Sándor, a Cigánd SE technikai vezetője (Szénay Péter nem nyilatkozhat): – Egy nagyon jó, bajnokesélyeshez méltó csapatot fogadtunk, igazoltak jó hírüket a vendégek, valóban jó játékosokból állnak és jó kezekben vannak, jó edzőjük van. A null-három reálisnak mondható, jelenleg itt tart a két együttes. Mi a jövő csapatát építjük, egy fiatal gárdát, apró lépésekkel haladunk afelé, hogy ők igazi játékosokká váljanak. Ehhez türelem kell, de reméljük, ez meghozza a gyümölcsét, és idővel újra egy jó kis ütőképes társaságot tudunk összehozni. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez.

Zoran Kuntic: – A hosszú utazás ellenére mondhatom, hogy az elejétől kezdve nagyon motiváltak voltunk, készültünk erre a mérkőzésre. Az elejétől kezdve irányítottunk, bár volt pár kellemetlen perc, de összességében mi rúgtunk három gólt és még volt pár helyzetünk. Nagyon fontos győzelmet értünk el Cigándon, csak két egészséges játékosunk volt a kispadon, ezért ésszel kellett lejátszanunk a meccset, ami sikerült. A találkozó előtt elmondtuk a srácoknak, mi a cél, le a kalappal a játékosok hozzáállása, teljesítménye előtt, abszolút jobbak voltunk, mint a hazai csapat.

22792165_1635211649877363_8708073696380340412_o.jpg