Nem sokon múlott a kupabravúr

Csapatunk egygólos meccsen maradt alul az NB II-es Váccal szemben.

Magyar Kupa, 7. forduló:

STC Salgótarján-Vác FC 0-1 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Nagy R. (Punyi Gy., Katona B.)

STC: Czerula – Sulcz, Gubacsi, Gál, Banjac – Bogáti (Kovács L., 79.), Spitzmüller, Illés E, Takács P. – Gere (Pataki, 77.), Gábor Lukács J. (Oláh L., 61.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Vác FC: Abu – Rása, Tóth F., Króner, Gulyás – Búrány, Tóth G. – Kákonyi, Zsolnai, Major (Niedermüller, 55.) – Havasi (Durso, 69.). Vezetőedző: Horváth Károly.

Sárga lap: Gál, ill. Gulyás

Gól: Króner (71.)

A Balassagyarmat otthonában elért emlékezetes bajnoki sikert követően szerdán már a Magyar Kupában várt feladat csapatunkra, az említett sorozat hetedik körében az NB II-es élgárdának számító Vácot fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Bár nem mi számítottunk a párharc esélyesének, bíztunk benne, hogy a lehető legkomolyabb képesek leszünk megnehezíteni ellenlábasunk dolgát.

A mérkőzés nagy része arról szólt, hogy biztos védekezésből kiindulva, gyors kontrákkal próbálkoztunk, ugyan zömében ellenfelünknek akadtak lehetőségei, álltuk a sarat, így gól nélkül pergett le az első játékrész.

A folytatásban is többet volt a labda a vendégeknél, érezhető volt, egy találat elöntheti az érdemi kérdéseket. Még akár az is benne volt a levegőben, hogy mi is elérhetjük az imént említett gólt, sajnos ez azonban végül a másodosztályú riválisunknak jött össze, Króner egy szabadrúgást követően használta ki az adandó ziccert.

Persze hátrányban lévő csapatunk az utolsó húsz percben sem adta fel, egyenlíteni viszont már nem tudtunk, így a magasabb szinten szereplő vetélytársunk igazolta a papírformát. Vereségünk ellenére, nem érheti kritika a fiúkat, emelt fővel búcsúztunk! Folytatásban szombaton, már a pontvadászatban, az említett napon 14.30-tól a Tiszaújváros vizitál nálunk.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: – Sokáig kellemetlen ellenfél voltunk, nagyon szívósan védekeztünk. A második félidőben viszont sajnos elkövettünk egy olyan hibát hátul, amit nem szabad, túltámadtuk magunkat, aztán pontrúgásból kaptunk egy gólt. Megérdemelten nyert a Vác, természetesen, jobb csapat, technikailag az egyik legképzettebb együttes az NB II-ben. Azt azonban sajnálom, hogy ilyen találattal veszítettünk, mert bíztunk benne, hogy el tudunk érni egy gólt, de végül is ez nem jött be.

Horváth Károly: – Kicsit megnehezítette a dolgunkat a pálya talaja, nem alakulhatott ki igazi színvonalas játék. Nagyon jól küzdött az ellenfél, de szerintem megérdemelt győzelmet arattunk.

stc.jpg