Megszakadt remek sorozatunk

Csapatunk hat győztes meccs után maradt alul a Tiszafüreddel szemben.

STC Salgótarján-Tiszafüredi VSE 1-3 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Szigetvári M. (Berényi Á., dr. Ambrus D.)

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Híves (Sulcz, 65.), Gál – Lupták (Banjac, 86.), Bogáti, Spitzmüller, Kovács L., Gábor Lukács J. – Pataki (Gere, 61.), Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Tiszafüredi VSE: Szalánczi – Vincze, Szövetes, Bogár, Kalóz – Tóth T. (Papp, 86.), Székely, Bozsó, Pataki V. (Pesti, 52.) – Benedek N. (Csábi, 82.), Sebe. Vezetőedző: Csillag László.

Sárga lap: Spitzmüller, Gál, ill. Székely, Tóth T., Szövetes

Gól: Pataki R. (22.), ill. Pataki V. (9.), Székely (48.), Pesti (64.)

A harmadosztály Keleti-divíziójának kilencedik fordulójában a Tiszafüredet fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Bár az aktuális kör előtti legutolsó hat bajnoki találkozónkat egyaránt meg tudtuk nyerni, sejthető volt, hogy soros riválisunk hiába volt korábban sereghajtó pozicióban, nem intézhető el egy kézlegyintéssel, ebben a pontvadászatban minden egyes kilencven perc folyamán komoly csatára lehet számítani.

Sajnos ezúttal nem  jó napot fogtunk ki, sokat hibáztunk, aminek már rögtön az összecsapás kezdeti szakaszában meg lett az eredménye: egy hazaadást kapusunk balszerencsés mozdulattal az ellenfél játékosa elé passzolt, amit Pataki Viktor köszönt szépen és kihasználta a tálcán kínált lehetőséget.

Bár hamarosan egyenlítettünk Pataki Roland révén, majd egy büntetőgyanús szituációnál néma maradt a játékvezető sípja, a szünetig nem találtunk fogást a lelkesen küzdő másik oldallal szemben, így egy-egyes állással fordultunk.

A második felvonásban megint igen hamar megszerezték a vezetést a vendégek: a 48. percben egy előre vágott labdánál ügyetlenkedtek védőink, majd Székely a gólvonalról kilépő Czerula mellett a kapuba továbbított.

Ugyan ezt követően úgy-ahogy próbálkoztunk, hiányzott az átütőerő, míg a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek roppant komoly elszántságról tanúbizonyságot téve tették a dolgukat, így nem is tudtunk már válaszolni, sőt a 64. minutumban járva Pesti egy szöglet után kialakította az övéi három-egyes sikerét jelentő végeredményt.

Összességében elmondható, mentünk-mentünk ugyan, de igazi ziccerig nem, csak meddő fölényig jutottunk a harcos, kemény látogatók becsülettel állták a sarat, így megérdemelt diadalra tettek szert.

Nincs azonban idő csüggedni, inkább táplálkozzunk a pozitívumokból: csapatunk bár bebizonyította, hogy mire képes, ebben a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben nem kis dolog, zsinórban hat győzelmet elérni, előbb-utóbb pedig várható volt, hogy kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Ez a sajnálatos alkalom eljött az előző hét vasárnapján, szombaton viszont akár már javíthatunk, amikor is a Füzesgyarmat vizitál a Szojka Ferenc Stadionban tizenöt órási kezdéssel.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: – Hangsúlyoztam a meccs előtt, hogy nem lesz sétagalopp, és ha csak abból indulunk ki, hogy hat találkozón győztünk zsinórban, akkor bajban lehetünk, illetve azt is mondtam, rendben kell lennie az egész csapatnak fejben. Ehhez képest hibákat csináltunk a mai mérkőzésen, két góllal megajándékoztunk az ellenfelünket, ami miatt futottunk az eredmény után. Rosszul játszottunk, a vendégek abszolút megérdemelten nyertek, szervezettek, jobbak voltak. Minden szériának vége lesz egyszer, nekünk most hat meccs után, tanuljunk ebből, és próbáljunk meg a következő mérkőzésre koncentrálni. Ismét otthon fogunk játszani, és remélem, legközelebb már jobb lesz, mivel ma tényleg nagyon rosszul néztünk ki.

Csillag László: – Tudom, hogy abszolút nem becsült le minket az edzőkolléga, amit az előzetes nyilatkozatából is láttunk, illetve ismert is minket, tehát tisztában voltam vele, hogy tud mindent rólunk. Én talán annyit húztam, hogy nem számítottak arra, hogy az elején le fogunk támadni, szerintem azt hitték, végig visszaállunk és bekkelünk. Nyilván, miután vezetést szereztünk, kontrára rendezkedtünk be. Végül is, úgy gondolom, fegyelmezett játékunk most gólra törőbb volt, több lehetőséget dolgoztunk ki, és szerintem megérdemelten nyertünk!

21762718_1601307503267778_5558324709149187020_o.jpg