Sikerrel vettük az első kupaakadályt

A hajrában múltuk felül a szimpatikusan küzdő Budakalászt.

Magyar Kupa, 6. forduló:

Budakalászi MSE-STC Salgótarján 1-3 (0-0)

Pomázi műfüves pálya, 200 néző. Vezette: Somogyi S. (Gráf A., Urgyán A.)

Budakalászi MSE: Strommer – Ruzicska, Sármán, Szalontai (Oblath, 89.), Erőss – Elekes, Sallai, Varga R. (Vadas, 89.), Csánki – Kozák, Sovák. Vezetőedző: Laskai Tamás.

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Banjac, Gál, Sulcz – Takács P. (Oláh L., 79.), Spitzmüller, Bogáti, Illés E. (Kovács L., 46.) – Fülöp A. (Gábor Lukács J., 79.), Pataki. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Sallai, Ruzicska, Kozák, ill. Pataki, Czerula, Gubacsi

Piros lap: Strommer (96., Budakalászi MSE)

Gól: Erős (68.), ill. Fülöp A. (59.), Bogáti (88.), Oláh L. (92.)

Szerdán a Magyar Kupában vágtunk neki kötelezően teljesítendő feladatnak: a hét közepén a pomázi műfüves pályán néztünk farkasszemet a Pest megyei második vonal Északi-csoportjában éllovas házigazdákkal.

Zoran Kuntic több fiatal játékosunknak is szerepet adott a kilencven perc során, már fókuszálva a szombaton tizenhat órási kezdéssel esedékes ESMTK elleni bajnoki rangadóra.

Az első félidő a mi dominanciánkkal telt el, mentünk ugyan előre, de csupán meddőnek bizonyult fölényünk, a pihenőig nem tudtuk feltörni a masszívan védekező másik oldal reteszét, így gól nélkül mehettünk szusszanni.

A második felvonásban is próbálkoztunk, mígnem elérkeztünk az 59. percig, amikor újdonsült igazolásunk, Fülöp Adrián révén végre bevettük a kaput.

Tiszavirág-életűnek bizonyult örömünk, mert hamarosan kapituláltunk, Erős büntetővel egyenlített a 68. minutumban.

Ellenfelünk maximálisan rászolgált a dicséretre, a hazaiak határozottan tették a dolgukat, nagyon résen kellett lennünk. A véghajrában járva aztán megráztuk magunkat, előbb Bogáti majd Oláh László révén találtunk be, aminek köszönhetően, ha kissé nehezen is, de igazoltuk az előzetes várakozásokat, három-egyes arányban búcsúztattuk vetélytársunkat. Pénteken dél környékén pedig az is kiderül, kivel futhatunk össze a sorozat következő körében.

Laskai Tamás: – Azt gondolom, kicsit meglepetést okoztunk a Salgótarjánnak, próbáltuk eltüntetni a két osztály különbséget, ami részben sikerült is, persze, jobb csapat az ellenfél, mint mi vagyunk, de próbáltunk masszívan védekezni, zárni a területeket, illetve kontrázni. Utóbbi nem nagyon sikerült az első félidőben, a második játékrészben viszont azért már több helyzetünk volt, illetve egy-egynél meccslabdánk volt ziccerben, amit talán ha berúgunk, másként alakulnak a dolgok. Ennek ellenére azt hiszem, így is emelt fővel távozhatunk a kupából. A játékvezető picit tévedett a kárunkra az utolsó percekben, a játékosaim reklamáltak is a végén, amiért elnézést kérek a nevükben. Alapvetően egy nagyon szimpatikus csapatot ismertünk meg a Salgótarján személyében, úgyhogy további sok sikert kívánunk nekik.

Zoran Kuntic: – Nehéz volt, mert nagyon lelkes együttes volt az ellenfél, pár játékosunk pedig nem igazán tudott alkalmazkodni a műfűhöz, párnál pedig hozzáállási probléma volt. Nagyon rosszul játszottunk, végig izgalmas volt a mérkőzés, igazi kupameccsen vagyunk túl. Az utolsó percekben rúgtunk két gólt, amivel sikerrel tudtuk megvívni ezt a fordulót, de megérdemli a nagyon nagy gratulációt a hazai csapat!

magyar_kupa.jpg