,,Ezidáig minden pozitív"

Legkomolyabb nyári szerzeményünk, Spitzmüller István reméli, minél előrébb végezhetünk majd a bajnokságban.

Csapatunk napról-napra közelebb kerül a harmadik vonal Keleti-csoportjának augusztus 12-én esedékes beindulásához. A közelgő startot megelőzően több új játékosunkat is bemutatjuk a minket követőknek, ezúttal talán legkomolyabb nyári igazolásunkkal, Spitzmüller Istvánnal folytatjuk a sort, aki korábban hatvannégy alkalommal lépett pályára a honi élvonalban, korábbi együttesével, a Debrecennel pedig az Európa Ligában is szerelést ölthetett. Jöjjön a harmincegy esztendős középpályással készített interjúnk!

- Miképpen kerültél klubunk kötelékébe? Hogy érzed magadat az elmúlt időszak alapján?

- A menedzseremen keresztül kerültem kapcsolatba a csapattal, először Takács Lászlóval beszéltem, majd úgy döntöttem, csatlakozom a klubhoz. Egyelőre jól érzem magamat, úgy látom, egyre inkább kezd kialakulni a csapat, elég jónak tűnik a keretünk, ami ugyan fiatalos, azért van benne rutin is, úgyhogy ezidáig minden pozitív.

- Melyik eddigi állomáshelyedre tekintesz vissza a legjobb szívvel?

- Legkellemesebben a debreceni és a békéscsabai korszakomra emlékszem vissza. Előbbi csapattal nemzetközi kupában léphettem pályára, bajnokságot nyertünk, míg több szerephez utóbbi klubnál juthattam, feljutottunk az NB I-be, ahol aztán végigjátszhattam egy szezont.  

20614203_262335050933563_1057054027_n.jpg

- Tudsz valamit a harmadosztályról?

- A Debrecen második csapatával, még fiatalként már futballoztam a harmadik vonalban, akkor meg is nyertük a bajnokságot, emellett pedig még a fiókcsapatban is játszottam már ezen a szinten, ugyan nem mostanában, de korábban már megismerkedtem az NB III-as mezőnnyel.

- Mit gondolsz, mire lehetünk képesek a közelgő szezonban?

- Kimondott cél, hogy szeretnénk ott lenni az elején, az eddigiek alapján úgy vélem, ez reális elképzelésnek tűnik, de majd úgyis a bajnoki meccsek döntik el, mire lehetünk képesek, főleg az első három-négy forduló, mivel olyan sorsolást kaptunk, hogy hamar el fog válni, reális esélyünk lehet-e arra, hogy minél előrébb végezzünk.