,,Jó szívvel jöttem"

Új igazolásunk, Gábor Lukács József Gyuláról csatlakozott csapatunkhoz.

Zoran Kuntic által vezetett együttesünk gőzerővel készül az NB III Keleti-csoportjának augusztus tizenkettedikén esedékes rajtjára, ne feledjük, szombaton 17.30-tól a Monort fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban. A közelgő nyitány megelőzően megpróbáljuk bemutatni új játékosainkat, a sort azzal a Gábor Lukács Józseffel indítjuk, aki Gyuláról igazolt csapatunkhoz. Következzen a tizennyolc esztendős fiatallal készített riportunk!

- Mit tudnál elmondani eddigi állomáshelyeidről?

- Lajosmizsén kezdtem a pályafutásomat, Faragó Gyulánál, majd ezt követően Zalaegerszegre igazoltam, ahol két évet töltöttem. Onnan Gyulára mentem, ahol előbb fél évet NB I-es utánpótlásban játszottam, ezután pedig felkerültem a felnőtt csapathoz, velük voltam egész nyáron, az NB II-es Szeged 2011-gyel. A következő állomás a harmadosztályú Gyula volt, ahol fél esztendőt fociztam, mielőtt Salgótarjánba kerültem.

- Hogyan kerültél együttesünkhöz?

- Egy menedzser, Loss Csaba által csatlakoztam a csapathoz, ő segített idekerülni. Jó szívvel jöttem, tetszenek a körülmények, jó a társaság, úgy érzem, érett a klub a második vonalra. Nagyon sokat köszönhetek édesapámnak, aki mindenben támogat, mind anyagiak terén, mind egyéb tekintetben, neki az élete a foci, imádta és mindmáig imádja, neki köszönhetem leginkább, hogy ide eljuthattam.

20624443_262335107600224_404036592_n.jpg

- A pálya mely részén mozogsz otthonosan és mit tartasz az erősségednek?

- A jobb és a bal szélen érzem jól magamat, nekem mindig ezek voltak az igazi posztjaim, ezeken a helyeken szeretek a legjobban játszani, és úgy érzem, a mester is itt számít rám. A legnagyobb erényemnek azt tartom, hogy nagyon gyors vagyok.

- Tudsz valami a harmadosztály Keleti-csoportjáról?

- Nem igazán ismerem ezt a mezőnyt, korábban a középső régióban futballoztam. Viszont ennek ellenére úgy érzem, nem lehet gond, mert olyan játékosokkal vagyok körbevéve, mint Sptzmüller, Bogáti vagy Gál Szabolcs, akik már NB II-ben is focizhattak és a csapat meghatározó tagjai lehetnek, ráadásul, sokat segítenek nekünk fiataloknak, így könnyebb a beilleszkedés is.

- Szerinted mire lehetünk képesek a közelgő idényben?

- Úgy gondolom, ott leszünk az elején, ott kell lennünk! A céljaink adottak, az elvárások szintén megvannak, és szerintem sikerülni is fog, amiket elterveztünk!