Új edzővel vágunk neki a szezonnak

Jelenleg ugyan még a nyári szünet kellős közepén pihen együttesünk, a háttérben gőzerővel dolgoznak klubunk elöljárói azon, hogy minél ütőképesebb állománnyal tudjunk nekivágni az augusztus tizenkettedikén elrajtoló új idény küzdelmeinek.

Most egy igen csak lényeges váltásról számolunk be a minket követőknek: bár vezetőink meg voltak elégedve Bari Jenő munkájával, mivel az MLSZ előírásai miatt, az elkövetkezendő időszakban nem ülhet le a kispadra, ugyanis az NB III-ban történő munkához "A" licencere van szükség, ezért új edző után kellett néznünk. Mindenképpen meg kell említeni, a jövőben valamilyen szerepkörben számítunk a gárdánkat az előző tavasz során irányító szakemberre.

A napokban az is eldőlt, ki veheti át a harmadik vonal Keleti-régiójában szereplő alkulatunk irányítását: immáron hivatalosan kijelenthető, az egykori Fradi-kedvenc Zoran Kuntic kezébe került a stafétabot. Az ötvenedik életévét ez év márciusában betöltő egykori csatár, korábban labdarúgóként többek között a szerb Vojvodina mellett a ciprusi AEK Larnacát, a Kecskemétet, a Parmalatot vagy éppen a Vasast és a Videotont is segítette, karrierje legemlékezetesebb időszakát azonban az annak idején a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat közé Ferencvárosban töltötte.

Újdonsült vezetőedzőnk trénerként korábban megfordult a Fradiban, a Pápában, a Diósgyőrben, a határon túl a Hajduk Kulát is segítette, míg legutóbb a másodosztályú SZEOL-nál vállalt feladatot.

A csapatunk élére frissen kinevezett szakemberrel klubunkhoz való csatlakozása kapcsán beszélgettünk.

- Mikor hallott először csapatunk megkereséséről?

- Két-három héttel ezelőtt éppen a párommal voltunk nyaralni, amikor megkerestek a klubtól. Ekkor abban maradtunk, ha hazatértünk, személyesen leülünk és megismerjük egymást. Így is történt, kedden találkoztunk, pár órán keresztül beszéltünk a fociról, majd megállapodtunk, kezet nyújtottunk egymásnak, jövő szerdán pedig megkezdjük a felkészülést!

- Tud valamit az itteni futballal kapcsolatban?

- Tisztában vagyok vele, hogy Salgótarjánban nagy múltja van a labdarúgásnak. Annak idején, volt is szerencsém a városban pályára lépni, még amikor a Parmalat játékosa voltam. El kell ismerni, akkor nagy szerencsénk volt, hogy egykori klubommal bennmaradtunk az első osztályban. Én azt szeretném, ha legalább arra a szintre fel tudna jönni a csapat, amit akkor képviselt az itteni futball.

233220_zoran_kuntics.jpg

- Legutoljára az NB II-től elbúcsúzó SZEOL-nál dolgozott. Hogyan tekint vissza erre az időszakra?

- Nagy hátrányban vettük át a csapatot decemberben, A vezetőség ugyan bízott a bennmaradásban, sajnos az anyagi lehetőségek nem voltak olyan jók, hogy tudjunk igazolni megfelelő játékosokat. A szerzett pontok számával nem voltam elégedett, viszont a mutatott játékkal igen. Nagyon sajnálom, hogy kiesett a csapat, de ez valahol logikus volt...

- Mennyire ismeri a jelenlegi NB III-as mezőnyt?

- Több csapat összeállítását ismerem, tudom, hogy az előző idényben a Kazincbarcika lett a Keleti-csoport bajnoka, míg a Monor a második helyen zárt, ahol egyébként volt játékosom, Horváth Dávid a vezetőedző. A harmadik vonalban is vannak jó játékosok, tehetséges fiatalok, úgyhogy, egyáltalán nem mondanám azt, hogy nem tudok semmit erről az osztályról.

- Bár még nagyon az elején vagyunk, de a következő szezonban milyen elvárásai lehetnek a csapattal szemben?

- Igyekszünk minél erősebb csapat összerakni, jól és sokat dolgozni, egyben, remélni, hogy a befektetett munka után az eredmény is jönni fog!