Szép győzelemmel zártuk a szezont

Hátrányból talpra álló csapatunk az RKSK elleni három ponttal esett túl az utolsó fordulón.

NB III Keleti-csoport, 34. forduló:

STC Salgótarján-Rákosmente KSK 2-1 (1-1)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 250 néző. Vezette: Újhelyi (dr. Ambrus, Pipicz)

STC Salgótarján: Fildan - Debreczeni, Híves, Gólya, Oroszi - Lupták, Berki, Zvara, Romhányi, Takács P. (Csóka, 46.) - Lukács R. (Illés E., 90.). Vezetőedző: Bari Jenő.

Rákosmente KSK: Markek - SImita, Nyúl, Balaskó, Vattai - Törőcsik, Dóczi, Bányai (Bujbáczi, 60.)(Lucz, 85.), Fitos - Sóron, Kerék (Gyárfás, 46.). Vezetőedző: Helm András.

Sárga lap: Lukács R., Oroszi, ill. Sóron, Vattai

Gól: Híves (33.), Lukács R. (75.), ill. Nyúl (10.)

Vasárnap este a szezon utolsó küldetésének vágott neki az előző három körben kikapó csapatunk, a bajnokság zárófordulójában a Rákosmente KSK alakulatát fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Az előzetes sejtések szerint, egy igazi ki-ki meccsel búcsúztathatták a szezont a felek, hiszen mindkét oldal igen csak változatos évadot tudhat a háta mögött, nyílt sisakos csata előtt álltak tehát a nagyjából hasonló erősségűnek kinéző együttesek.

Az előző időszakhoz igazodván, ezúttal is rendkívül tartalékosan, sérülések által sújtva várhattuk a kezdősípszót, különböző nyűgök miatt Köböl, Sulcz, Benkő-Bíró, illetve Kerényi sem állhatott Bari Jenő rendelkezésére.

DSC_0445.JPG


Látszódott a találkozón, hogy gyakorlatilag tét nélkül zajlott, kevés szabálytalanság jellemezte a látottakat, a játéké volt a főszerep. A vendégek indították jobban a párbajt, az első félidő nyitórészében ők voltak aktívabbak, míg mi kontrákkal próbálkoztunk.

A tizedik percben előnybe került riválisuk, miután egy kavarodásból elért közeli góllal bevették a kapunkat Nyúl révén. Ahogy telt-múlt az idő, úgy kaptuk egyre inkább össze magunkat, az összecsapás harmadát átlépve pedig egalizáltunk: egy szögletnél a hálóőrt berobbanva megelőző Híves nagy erővel bólintotta a léc alá a labdát, így egy-eggyel fordulhattunk.

A második felvonásban továbbra is felszabadultan tették a dolgukat a csapatok. A mezőnyben kiegyenlített képet festett a küzdelem, kisebb-nagyobb lehetőségek pedig itt is-ott is akadtak. A látogatók próbálkoztak újra vezetést szerezni, Fildan eszén azonban másodjára már nem tudtak túl járni, míg nálunk a csereként beálló Csóka rontott kétszer is ziccerben.

Már a meccs záró részében jártunk, amikor összejött a fordítás: egy előre vágott labdára, Lukács Raymond csapott rá, először támadónk még belepüfölte a lasztit a másik oldal egyesébe, az elé visszapattanó játékszert viszont ezt követően közelről a kapuba stukkolta.

A hátralévő mintegy húsz minutumban ugyan próbálkozott ellenfelünk, már meg tudtuk tartani fórunkat, így kettő-egyes győzelemmel fejeztük be a pontvadászatot. Külön kiemelendő csatárunk, a góllövőlista harmadik pozícióját megkaparintó Lukács Raymond egyéni teljesítménye, aki huszonöt találattal fejezte be a mögöttünk hagyott évadot.

Raymond-Lukacs.jpg

A mieink a kilencedik helyen zártak, most jöhet egy kisebb nyári szünet, aztán hamarosan ismét nekivágunk a ránk váró feladatoknak!

Mestermérleg:

Bari Jenő: - Nem játszottunk jól, ezúttal sem voltunk olyan formában, mint korábban, nem azt mutatta a csapat, amit elképzeltem, voltak hibáink. Bár az ellenfél mondhatja, hogy néha aktívabb volt, mint mi, a lényeg azonban az volt, hogy megnyerjük ezt a találkozót, ami sikerült, az előző időszakban voltak olyan mérkőzéseink, ahol mi győzhettünk volna, mégis kikaptunk, de ilyen a futball! A végén, amikor már kinyíltak a vendégek, volt még két óriási ziccerünk, amiket viszont nem tudtunk berúgni. Szeretnék gratulálni a csapatnak, külön Lukács Raymondnak, aki eldöntötte a meccset, egyúttal huszonöt találatig jutott a szezonban, ami nagyon gyönyörű teljesítmény, sok sikert kívánok neki továbbra is. Megköszönöm a csapatnak az egész idényt és ezt az utolsó mérkőzést is, mert annak ellenére, hogy nagyon sok hiányzónk volt, nyerni tudtak, aminek örülök. Van bennem egy kis sajnálkozás, mert ha öt ponttal többet szereztünk volna, sokkal följebb, akár az ötödik helyen is végezhettünk volna, de ez van, ezzel kell megelégednünk, örülök, hogy el tudtuk érni célunkat, mégpedig azt, hogy az STC jövőre is NB III-as legyen.

Helm András: - Azt gondolom, jobban kezdtük az első félidőt, uraltuk a játékot, ennek eredményeként, vezetéshez is tudtunk jutni. Sajnos az utána következő helyzeteket nem tudtuk gólra váltani, a Salgótarján játéka feljavult, mi pedig a hiányzókat nem voltunk képesek pótolni. Szerintem megérdemelt lett volna a végén esetlegesen a döntetlen, de gratulálok az ellenfélnek.