,,Semmiképpen nem szeretnénk kikapni idehaza"

Bari Jenő szerint fejben kell helyreraknia a csapatot az utolsó forduló előtt.

Vasárnap befejeződik a szezon csapatunk számára, a hétvége utolsó napján a Rákosmente KSK együttesét fogadjuk tizennyolc órási kezdéssel a Szojka Ferenc Stadionban. Az idényzárót megelőzően vezetőedzőnket, Bari Jenőt kérdeztük.

- Hogyan töltötte a mögöttünk hagyott hétköznapokat a csapat?

- Az edzéseken kívül, megpróbáltuk kielemezni a legutóbbi mérkőzést. Csütörtökön szabadnapos volt a társaság, egyébként mindennap volt foglalkozásunk. Gondot jelent, hogy a sérültek állapota még mindig nem javult, nem hiszem, hogy közülük bárki is felépülne szombatig.

- Kik azok, akik biztosan nem ölthetnek szerelést vasárnap?

- Köböl és Sulcz már régebb óta sérült, Hívesnek a derekával van gondja, Zvara csak kétszer tréningezett a héten, hozzájuk pedig csatlakozott Kerényi is, akinek a térdével van probléma.

- Mennyire szabadíthatja fel a csapatot az a tény, hogy a bennmaradás már gyakorlatilag biztossá vált az előző forduló után?

- Mint volt futballista, úgy gondolom, jelenleg az a feladatom, hogy fejben helyrerakjam a csapatot és tudjam motiválni a srácokat a legutolsó mérkőzésen. Ilyenkor egy játékosnak sok minden járhat a fejében, valaki távozni akar, valaki maradni szeretne, nem tudjuk, hogy ki, mire gondol, úgyhogy elég nehéz ilyenkor már tűzben tartani egy csapatot. Én minden erőmmel azon leszek, hogy a fiúk az előző meccseknél komolyabb motiváltsággal menjenek ki a pályára, hogy meg tudjuk nyerni ezt a találkozót, mivel szeretnénk minél följebb végezni a táblázaton! Bízom benne, ezt meg tudjuk oldani, biztos, hogy nem lesz könnyű feladat, a sérültekkel sokkal könnyebb lenne a dolgunk.

- Mit vár az RKSK elleni összecsapástól?

- Az RKSK eléggé furcsa gárda az eredményei alapján. Valamikor idegenben is nagyon sokat tudnak rúgni, de volt már rossz sorozatuk is. Szerintem egy hangulatcsapattal lesz dolgunk, mely együttes teljesítménye attól függ, éppen milyen kedvben vannak a futballistái, ennek függvényében esnek túl a meccseken. Nagyon már ők sem léphetnek előre, sem hátra, nyugodtan futballozhatnak, és úgy vélem, éppen ezért lehet nehéz ez a kilencven perc. Lehet, hogy egy nyílt mérkőzés lesz, de mi semmiképpen nem szeretnénk kikapni idehaza, szóval a védekezésre is oda fogunk figyelni. Tapasztalt csapata van az ellenfélnek, de sok futással, akarattal, illetve harcossággal lelet őket győzni, talán rájuk is jellemező lesz, amit nem rég fejtegettem...

IMG_0632.jpg