Az ESMTK-t látjuk vendégül szombaton

Rangadónak beillő mérkőzésnek vághatunk neki a bajnokság hetedik fordulójában.

A Debrecenben aratott újabb bajnoki sikerünket követően, illetve a szerdai nap során a Budakalásszal szemben abszolvált Magyar Kupa továbbjutásunk után szombaton ismét az NB III Keleti-csoportjában vár feladat csapatunkra: a pontvadászat hetedik körében a jelenleg a táblázat második helyét birtokló ESMTK gárdáját fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Aktuális vetélytársunk utoljára még a második fordulójában kapott ki, összességében négy győzelem mellett még egy remire tettek szert, eddig lepergő fellépéseiken tizenkét gólt szereztek, míg ötöt kaptak. A két oldal eddig bemutatott formája alapján bizton állítható, hogy egy rangadónak beillő csörte keretein belül mérhetjük össze tudásunkat a budapesti alakulattal. Kisebb érdekesség, hogy soros riválisunk túlórázott a hét közepén, hiszen kupameccsükön a hosszabbításban egy-nullás arányban maradtak alul a Monorral szemben, jó kérdés lehet tehát, hogy az említett százhúsz perces csata menyire maradhat benne a pesterzsébeti lábakban.

A mieink továbbra is önbizalommal telve, eredményes szériában állomásozva készülhetnek, nem titkoltan azzal az ambícióval, hogy folytatni tudjuk sorozatunkat, és ugyan ismét kemény küldetés vár ránk, legjobb arcunkat felvonultatva felülkerekedhetünk masszívnak tetsző ellenlábasunkon.

NB III Keleti-csoport, 7. forduló, 2017. szeptember 23. (szombat), 16.00:

STC Salgótarján-ESMTK

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Újhelyi Tamás (Punyi Gyula, Köteles Csaba)

78336208.jpg


A Vác következik a Magyar Kupában

NB II-es ellenfelet sodort az utunkba a sors a sorozat hetedik körében.

A Budakalász elleni győzelmünk péntek délelőtt már el is dőlt, mely riválissal csaphatunk össze a Magyar Kupa hetedik fordulójában: az MLSZ központi székházában megtartott sorsoláson kiderült, hogy október 25-én a honi második vonalban szereplő Vácot fogadhatjuk a Szojka Ferenc Stadionban. Pest megyei ellenfelünk jelenleg a tizenkettedik pozíciót foglalja el az NB II-ben, Horváth Károly együttese masszív középcsapatnak tekintendő bajnokságában. A 13.30-as kezdéssel esedékes párbajban izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe, vélhetően megéri majd kilátogatni az összecsapásra.

Magyar Kupa, 7. forduló, 2017. október 25. (szerda), 13.30:

STC Salgótarján-Vác FC

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion.

magyar_kupa.jpg


Sikerrel vettük az első kupaakadályt

A hajrában múltuk felül a szimpatikusan küzdő Budakalászt.

Magyar Kupa, 6. forduló:

Budakalászi MSE-STC Salgótarján 1-3 (0-0)

Pomázi műfüves pálya, 200 néző. Vezette: Somogyi S. (Gráf A., Urgyán A.)

Budakalászi MSE: Strommer – Ruzicska, Sármán, Szalontai (Oblath, 89.), Erőss – Elekes, Sallai, Varga R. (Vadas, 89.), Csánki – Kozák, Sovák. Vezetőedző: Laskai Tamás.

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Banjac, Gál, Sulcz – Takács P. (Oláh L., 79.), Spitzmüller, Bogáti, Illés E. (Kovács L., 46.) – Fülöp A. (Gábor Lukács J., 79.), Pataki. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Sallai, Ruzicska, Kozák, ill. Pataki, Czerula, Gubacsi

Piros lap: Strommer (96., Budakalászi MSE)

Gól: Erős (68.), ill. Fülöp A. (59.), Bogáti (88.), Oláh L. (92.)

Szerdán a Magyar Kupában vágtunk neki kötelezően teljesítendő feladatnak: a hét közepén a pomázi műfüves pályán néztünk farkasszemet a Pest megyei második vonal Északi-csoportjában éllovas házigazdákkal.

Zoran Kuntic több fiatal játékosunknak is szerepet adott a kilencven perc során, már fókuszálva a szombaton tizenhat órási kezdéssel esedékes ESMTK elleni bajnoki rangadóra.

Az első félidő a mi dominanciánkkal telt el, mentünk ugyan előre, de csupán meddőnek bizonyult fölényünk, a pihenőig nem tudtuk feltörni a masszívan védekező másik oldal reteszét, így gól nélkül mehettünk szusszanni.

A második felvonásban is próbálkoztunk, mígnem elérkeztünk az 59. percig, amikor újdonsült igazolásunk, Fülöp Adrián révén végre bevettük a kaput.

Tiszavirág-életűnek bizonyult örömünk, mert hamarosan kapituláltunk, Erős büntetővel egyenlített a 68. minutumban.

Ellenfelünk maximálisan rászolgált a dicséretre, a hazaiak határozottan tették a dolgukat, nagyon résen kellett lennünk. A véghajrában járva aztán megráztuk magunkat, előbb Bogáti majd Oláh László révén találtunk be, aminek köszönhetően, ha kissé nehezen is, de igazoltuk az előzetes várakozásokat, három-egyes arányban búcsúztattuk vetélytársunkat. Pénteken dél környékén pedig az is kiderül, kivel futhatunk össze a sorozat következő körében.

Laskai Tamás: – Azt gondolom, kicsit meglepetést okoztunk a Salgótarjánnak, próbáltuk eltüntetni a két osztály különbséget, ami részben sikerült is, persze, jobb csapat az ellenfél, mint mi vagyunk, de próbáltunk masszívan védekezni, zárni a területeket, illetve kontrázni. Utóbbi nem nagyon sikerült az első félidőben, a második játékrészben viszont azért már több helyzetünk volt, illetve egy-egynél meccslabdánk volt ziccerben, amit talán ha berúgunk, másként alakulnak a dolgok. Ennek ellenére azt hiszem, így is emelt fővel távozhatunk a kupából. A játékvezető picit tévedett a kárunkra az utolsó percekben, a játékosaim reklamáltak is a végén, amiért elnézést kérek a nevükben. Alapvetően egy nagyon szimpatikus csapatot ismertünk meg a Salgótarján személyében, úgyhogy további sok sikert kívánunk nekik.

Zoran Kuntic: – Nehéz volt, mert nagyon lelkes együttes volt az ellenfél, pár játékosunk pedig nem igazán tudott alkalmazkodni a műfűhöz, párnál pedig hozzáállási probléma volt. Nagyon rosszul játszottunk, végig izgalmas volt a mérkőzés, igazi kupameccsen vagyunk túl. Az utolsó percekben rúgtunk két gólt, amivel sikerrel tudtuk megvívni ezt a fordulót, de megérdemli a nagyon nagy gratulációt a hazai csapat!

magyar_kupa.jpg


Váratlan esemény nélkül pergett le a hatodik forduló

Egygólos bajnoki sikerrel zárta az előző kört soros ellenfelünk.

Az előző hétvégén a hatodik körre került sor a harmadosztály Keleti-csoportjában. Az már most kijelenthető, izgalmas mérkőzésre számíthatunk a következő fordulóban, hiszen soros ellenfelünk, az ezúttal a Tiszafüredet egygólos meccsen felülmúló ESMTK jelenleg a második helyen áll, ráadásul legutóbbi négy találkozójukon egyaránt veretlenek maradtak. A további összecsapásokat illetően elmondható, hogy a Monor nem hibázott a Nyírbátorral szemben, nem bírt el egymással a Gyöngyös és a Füzesgyarmat, a Balassagyarmat két vállra fektette a Tállyát, a Tiszaújváros legyűrte a Diósgyőr kettőt, döntetlenre végzett a Jászberény és a Cigánd, az MTK fiataljait pedig legyőzték a Putnokot.

NB III Keleti-csoport, 6. forduló:

ESMTK-Tiszafüred 1-0

Monor-Nyírbátor 3-0

Gyöngyös-Füzesgyarmat 1-1

Tállya-Balassagyarmat 0-1

Diósgyőr II-Tiszaújváros 0-1

Jászberény-Cigánd 2-2

MTK II-Putnok 2-0

Debreceni EAC-STC Salgótarján 0-2

Következik, 7. forduló:

STC Salgótarján-ESMTK

Tiszaújváros-Tállya

Balassagyarmat-Debreceni EAC

Tiszafüred-Gyöngyös

Putnok-Jászberény

Füzesgyarmat-Monor

Cigánd-Diósgyőr II

Nyírbátor-MTK II

 Fotó: Monori Sportegyesület.

21752941_1473877136038201_2284202495724244741_o.jpg


Szerdán Pomázon meccselünk a Budakalásszal

A hét közepén a Magyar Kupában vár teljesítendő feladat jó formában lévő csapatunkra.

A Debreceni EAC otthonában aratott újabb remek bajnoki siker után szerdán már a Magyar Kupában lesz jelenése eredményes szériában állomásozó, legutóbbi négy fellépésén rendre nyerni tudó alakulatunkra: a említett sorozat országos főtáblájának nyitányán Pomázon kellene elbánnunk a Pest megyei másodosztály Északi-csoportjában szereplő Budakalásszal.

Aktuális ellenfelünk egyelőre három győzelem mellett két döntetlent könyvelhetett el ebben a szezonban, a regionális selejtező keretein belül előbb a Biatorbágyot, aztán a Verőcét búcsúztatták, majd végül a mindent eldöntő körben tizenegyesekkel ejtették ki a Kisnémedit. Az evidens, hogy mi számítunk a tizenöt órási kezdéssel esedékes párharc favoritjainak, ettől függetlenül tisztelnünk kell az ellenfelet, vélhetően maximális odafigyelésre lesz majd szükség az apait-anyait beleadva harcoló riválissal szemben.

Magyar Kupa, 6. forduló, 2017. szeptember 20. (szerda), 15.00:

Budakalászi MSE-STC Salgótarján

Helyszan: Pomáz, műfüves pálya. Vezeti: Somogyi Sára (Gráf András, Urgyán Antal)

magyar_kupa.jpg


Negyedszerre is nyerni tudott jó formában lévő csapatunk

A bajnokság hatodik körében a hajrában múltuk felül a magát jól tartó Debrecent.

NB III Keleti-csoport, 6. forduló:

Debreceni EAC-STC Salgótarján 0-2 (0-0)

Debrecen, Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya, 100 néző. Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Belicza B.)

Debreceni EAC: Csúri – Vékei (Posta, 85.), Sós, Katona, Karikás – Ménes, Csörgő (Sütő, 81.), Kovács M., Kincses – Mócsán (Bencze, 90.), Nagy D. Vezetőedző: Sáfár László.

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Gál, Híves, Banjac – Gábor Lukács J. (Sulcz, 90.), Kovács L., Spitzmüller, Lupták (Takács P., 73.), Oláh L. – Pataki (Bogáti, 66.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Karikás, ill. Gál, Híves

Gól: Híves (74.), Oláh L. (93.)

A harmadik vonal Keleti-csoportjának hatodik fordulójában a mezőny újoncának számító Debreceni EAC gárdájával mérkőztünk meg idegenben. Előzetesen is érezhető volt, hogy nem számíthatunk egyszerű túrára a meccs előtt hozzánk hasonlóan jó formában állomásozó, korábban szintén tíz pontot birtokló házigazdákkal szemben, akiket amolyan fekete lóként is kezelhetünk.

Kitűnő pálya, remek létesítmény fogadta a mieinket. A kezdősípszó látható volt, az elején inkább kivárásra törekedtek a felek, felmérték egymást a csapatok. Aztán ahogy teltek-múltak a percek, úgy kezdtük el egyre inkább fölényt kialakítani, ami ugyan helyzetekben is megmutatkozott, a szünetig nem tudtunk előnybe kerülni a határozottan védekező, kontrákra építő hazaiak ellenében.

Jó darabig a második felvonásban sem változott a mérkőzés képe, próbálkoztunk, de egy ideig csak nem tudtuk feltörni riválisunk reteszét. Már a 74. percben jártunk, amikor végre megszereztük a vezetést: egy szögletből elé kerülő labdát Híves vágott a kapuba, ezzel fontos találathoz juttatva együttesünket.

A hátralévő időben már nem tudtak újítani a lelkesen iparkodó hazaiak, a hosszabbításban pedig megadtuk a kegyelemdöfést, Oláh László higgadtan értékesített egy indítás után kialakuló ziccert, egyúttal pedig kialakította a kettő-nullás sikerünket jelentő végeredményt.

Továbbra is remek passzban futballozó alakulatunk zsinórban negyedik diadalára tehetett szert, folytatás szombaton tizenhat órási kezdéssel, legközelebb az ESMTK vizitál a Szojka Ferenc Stadionban.

Mestermérleg:

Sáfár László: – Az volt a célunk, hogy mindenképpen pontot szerezzünk hazai pályán. A 74. percig úgy nézett ki, ez működni is fog, de ezt követően sajnos áthúzta terveinket egy salgótarjáni gól. Kockáztattunk, aztán a végén kaptunk még egyet, de igazából a jobbik csapat nyert.

Zoran Kuntic: – Kissé óvatosan kezdtünk, mivel nem tudtuk, milyen erőt képvisel a hazai csapat, majd kiderült, jól megszervezte védekezését az ellenfél, illetve próbáltak kontrákkal veszélyeztetni. Aztán átvettük a játék irányítását, kialakítottunk több helyzetet, amikből viszont nem tudtunk gólt rúgni, bíztunk azonban benne, hogy megnyerhetjük ezt a mai meccset, és az utolsó húsz percben el is értünk két találatot, így abszolút megérdemelten győztünk.

DSC_0469.JPG


Szombaton irány Debrecen

Az öt kör után hozzánk hasonlóan tízpontos egyetemi csapatnál vendégeskedünk a következő hétvégén.

A Tállya elleni győzelmünk után szombaton már a hatodik forduló következik zsinórban három sikernél tartó csapatunk számára, a hétvége első napján a Debreceni EAC otthonában lesz jelenésünk tizenhat órási kezdéssel.

Aktuális ellenfelünk hozzánk hasonlóan remek formában állomásozik, a harmadik vonal Keleti-csoportjának számító házigazdák legutóbbi két fellépésükön úgy tudtak nyerni, hogy még csak gólt sem kaptak. Nem könnyíti meg helyzetünket, hogy gyakorlatilag egy fekete lóként jellemezhető riválishoz látogatunk, mivel nem igazán lehetünk tisztában az egyetemi csapatnak számító ellenfelünk valós tudásával, kijelenthető, hogy egészen biztosan nehéz túrának nézünk elébe.

Persze nekünk elsődlegesen saját magunkkal kell törődnünk, zsinórban aratott három sikerünk után bízzunk benne, hogy egymást követően negyedszerre is nyertesen tudjuk majd elhagyni a pályát!

NB III Keleti-csoport, 5. forduló:

Tiszafüredi VSE-Debreceni EAC 0-3 (0-0)

Debreceni EAC: Csúri - Vékei, Balogh, Sós, Nagy Z. - Karikás (Sütő, 73.), Ménes, Mócsán (Kovács M., 55.), Kincses - Nagy D. (Csörgő, 78.), Katona. Vezetőedző: Sáfár László.

Gól: Nagy D., Csörgő, Csábi (öngól)

NB III Keleti-csoport, 6. forduló, 2017. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Debreceni EAC-STC Salgótarján

Helyszín: Debrecen, Egyetemi Atlétikai Club sportpálya.

egyetembelso3.jpg

 


A vendégcsapatok uralták az ötödik kört

Remek formában állomásozik aktuális ellenfelünk.

Az elmúlt hétvégén az ötödik fordulóval folytatódott az idén is igen masszívnak ígérkező NB III Keleti-csoportjának 2017/2018-as szezonja. A nemrégiben lezajló meccsekkel kapcsolatban elmondható, hogy következő vetélytársunk, a Debreceni EAC remek formában állomásozva várja a szombaton esedékes kilencven percet, az egyetemi csapat legutóbb a Tiszafüreddel bánt el könnyedén. Az éllovas Monor gól nélküli remiben volt érdekelt Putnokon, szintén nem rezdültek meg a hálók a Tiszaújváros és a Jászberény mérkőzésén, az ESMTK nem bírt el a Gyöngyössel, a Füzesgyarmat nagy küzdelemben gyűrte le a Nyírbátort, az MTK fiataljai simán nyertek Cigándon, míg a Diósgyőr tartalék együttese Balassagyarmaton örvendhetett először ebben az idényben.

NB III Keleti-csoport, 5. forduló:

Tiszafüred-Debreceni EAC 0-3

Putnok-Monor 0-0

Tiszaújváros-Jászberény 0-0

Gyöngyös-ESMTK 1-1

Füzesgyarmat-Nyírbátor 1-0

Cigánd-MTK II 1-4

Balassagyarmat-Diósgyőr II 1-3

STC Salgótarján-Tállya 2-1

Következik, 6. forduló:

Debreceni EAC-STC Salgótarján

Gyöngyös-Füzesgyarmat

Tállya-Balassagyarmat

Monor-Nyírbátor

ESMTK-Tiszafüred

Diósgyőr II-Tiszaújváros

Jászberény-Cigánd

MTK II- Putnok

 21427415_1589391617792700_6878331580199172706_o.jpg

 


Budakalászra látogatunk a Magyar Kupában

A Pest megyei másodosztályban szereplő ellenfélnél várt ránk teljesítendő feladat az országos főtábla első körében.

Hétfőn délelőtt elkészült a Magyar Kupa országos fotáblájának első körebeli párosítása, a sorsolás szerint szeptember 20-án tizenöt órási kezdéssel a Pest megyei másodosztály Északi-csoportjában vitézkedő Budakalász otthonában lesz jelenésünk. Házigazdáink a legutóbbi idényben bronzérmet szereztek az említett pontvadászatban, míg a most zajló bajnokságukban egyelőre két győzelmet és ugyanennyi döntetlent jegyezhettek fel.

Nyilván, az egyértelműen kijelenthető, hogy mi számítunk a párharc toronymagas favoritjának, amennyiben nem történik valamilyen komoly meglepetés, a játéktéren is realizálnunk kellene majd a két osztálynyi különbséget, ezzel együtt persze semmiképpen nem nézhetjük le a hazaiakat, vélhetően teljes odafigyelésre lesz szükség vetélytársunknál.

Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló, 2017. szeptember 20. (szerda), 15.00:

Budakalászi MSE-STC Salgótarján

magyar_kupa.jpg


Hátrányból felállva zsebeltük be sorozatban harmadik sikerünket

Számtalan ziccert elrontó csapatunk végül a csereként beálló Zsivócky góljával aratott kínkeserves győzelmet a Tállya ellen.

NB III Keleti-csoport, 5. forduló:

STC Salgótarján-Tállya KSE 2-1 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 500 néző. Vezette: Mencsik L. (Farkas D., Szarvas L.)

STC Salgótarján: Lékai - Gubacsi, Híves, Gál, Banjac - Lupták (Takács P., 75.), Bogáti (Zsivóczky-Pandel, 66.), Spitzmüller, Kovács L., Gábor Lukács J. (Sulcz, 91.) - Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Tállya KSE: Tarr - Horváth B., Lakatos (Balogh, 86.), Paranai, Németh, - Mihálszki (Ondó, 73.), Irhás, Lippai, Polényi (Horváth N., 64.) - Bihari, Menczer. Vezetőedző: Pachinger János.

Sárga lap: Gábor Lukács J., ill. Minczér, Polényi

Gól: Gubacsi (52.), Zsivóczky-Pandel (85.), ill. Polényi (47.)

Az NB III Keleti-régiójának ötödik körében a Tállyát fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Ugyan mi számítottunk a szombaton délután esedékes összecsapás esélyeseinek, sejthető volt, hogy a harcos vendégek apait-anyait beleadva nehezítik majd meg a dolgunkat, a látottak alapján pedig be is igazolódtak az előzetes várakozások.

Már rögtön a meccs legelején kiderült, hogy ellenfelünk a masszív védekezésre esküdve, kontrákkal operálva kíván leginkább próbálkozni, hiába kerültünk hamar mezőnyfölénybe, csupán meddő dominanciáig jutottunk.

Már az ötödik percben feljegyezhettük első lehetőségeinket, előbb a labdát a kapusra egyedül vezető Gábor Lukács József elől mentett egy védő az utolsó pillanatokban szögletre, majd a beívelésből Banjac fejelt, egy hátvéd viszont a gólvonalon állva menteni tudott.

21617586_1588455621219633_4023177923507844046_n.jpg

Bár nálunk volt jóval többet a laszti, ezt követően nagyjából negyedórán keresztül nem igazán tudtunk ezzel mihez kezdeni, majd ismét egy sarokrúgásból újra Banjac bólinthatott, kevéssel mellé.

A következő időszakban szépen-lassan kiegyenlítődött a párbaj, a felbátorodó látogatók is képesek voltak kisebb lehetőségekig eljutni, igazán izgulnunk azonban nem kellett. Hozzá kell tenni a mérkőzés ezen periódusához, hogy rengeteg technikai hiba és elrontott passz jellemezte a játéktéren látható eseményeket, egymás hibáiból éltek a felek.

A találat nélkül lepergő felvonás után, rögtön a második etap legelején kellemetlen hideg zuhanyban részesültünk: a 47. percben Irhás huszonöt méterről megeresztett szabadrúgása pattant ki balszerencsés módon Lékairól, a lesipuskás Polényi pedig köszönte szépen és közelről bevágta a játékszert.

A beszedett gól nem szegte a srácok kedvét, mentünk tovább előre, aminek hamar meg is lett az eredménye: az egyenlítés előtt ugyan Tarr még bravúrral szedett ki egy Gubacsi fejest, szinte azonnal ismét jöhetett védőnk bólintása, ekkor viszont már a hálóőr is tehetetlen volt, az 52. percben már össze is jött az egalizálás.

21457929_1588468487885013_7240277354411780899_o.jpg

A záró fél órában még inkább kezünkbe vettük a gyeplőt, gyakorlatilag záporoztak a kisebb-nagyobb lehetőségek. Előbb Gábor Lukács József lőtt egy az egyben a kapussal szemben mellé, majd Oláh László közeli stukkolását hárította a remek napot kifogó portás.

Teltek-múltak a percek, de sehogy sem akart összejönni a vezetésünk. Az akaratunkat nem érhette kritika, de úgy tűnt, meg vagyunk átkozva. Már a hajrában jártunk, amikor újra Tarr védett nagyot egy közeli Zsivóczky ziccernél, a 85. minutumban azonban már nem ismert pardont csereként beálló játékosunk, aki Gábor Lukács József remekbe szabott külsős indításából talált pár méterről a kapuba, és mivel az eredmény már nem módosult a lefújásig, végül utóbbi gól egyben azt jelentette, kettő-egyes arányban fektettük két vállra szívós vetélytársunkat.

21543738_1588457884552740_1310786246735879084_o.jpg

21414652_1588470754551453_8404073776813223958_o.jpg

Kiszenvedett, ámbár annál fontosabb diadalt értünk el aktuális erőfelmérőnkön, ugyan a sok kihagyott helyzet miatt lenne okunk boszankodni, inkább örüljünk a sorozatban harmadszorra elért sikerünknek! Folytatás Debrecenben.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: - Saját magunkat hoztuk ilyen nehéz szituációba, mert az első félidőben bemutatott játékunk és hozzáállásunk nem volt jó. Szerencsére a szünet után tudtunk változtatni, rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, majd sikerült megfordítanunk az eredményt, aminek örülök. Dolgozunk tovább!

Pachinger János: - Küzdött, hajtott a csapat, de úgy néz ki, ez kevés volt. Sajnos megérdemelt a hazaiak győzelme, mivel több lehetőséget alakítottak ki a gólszerzésre, amik közül kettőt ki is használtak.

 


Szombaton a Tállyát látjuk vendégül

Jó sorozatunk folytatásának reményében várjuk a bajnokság ötödik fordulóját.

A diósgyőri fiatalok elleni sikerünk után szombaton a harmadik vonal Keleti-régiójának ötödik körében lesz érdekelt jó formában lévő csapatunk: 16.30-tól a perpillanat négy szerzett pontnál tartó Tállyát fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Soros riválisunk a nyitányon egy-egyes remiig jutott a Debreceni EAC otthonában, majd ugyan három-nullra elintézték az ESMTK-t, a mögöttünk hagyott két hétvégén rendre egy-nullra kaptak ki, előbb Gyöngyösön, majd az előző, Tiszafüred elleni fellépésükön.

Az előző idényben egyszer sem bírtunk el a borsodi alakulattal, előbb hazai pályán egy-egyig jutottunk, majd a visszavágón gól nélkül zártunk a végül a hetedik helyen befutó másik oldallal szemben.

Bár közhelyes megállapításnak tűnhet, mégis igaz: ebben a bajnokságban nincs előre lefutott mérkőzés, minden erőfelmérőt illetően elmondható, hogy bármilyen végkifejletet magában rejthet a kilencven perc, ugyan mi számítunk a találkozó esélyeseinek, semmiképpen nem szabad lebecsülni vetélytársunkat, ahhoz, hogy képesek legyünk folytatni eredményes szériánkat, egészen biztosan a legjobb formánkra lesz szükség.

NB III Keleti-csoport, 4. forduló:

Tállya KSE-Tiszafüredi VSE 0-1 (0-0)

Tállya KSE: Tarr - Ondó (Kovács Sz., 58.), Horváth B. (Balogh, 71.), Lakatos (Horváth N., 46.), Paranai - Németh D., Irhás, Németh B., Lippai - Polényi, Bihari. Vezetőedző: Pachinger János.

2017. szeptember 9. (szombat), 16.30:

STC Salgótarján-Tállya KSE

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion.

DSC_0210.JPG


A "lenullázásokról" szólt a bajnokság negyedik köre

Egygólos vereséggel melegített soros riválisunk.

Az elmúlt hét végén a negyedik kört hozták tető alá az NB III Keleti csoportjában. A soros forduló rajtunk kívül valamennyi győztes alakulat lenullázta ellenfelét, következő vetélytársunk, a Tállya házigazdaként kapott ki egy góllal az újonc Tiszafüredtől, a Nyírbátor csúnyán elbánt a Putnokkal, az ESMTK legyűrte a Füzesgyarmatot, a Debreceni EAC elintézte a Gyöngyöst, a Jászberény egy találattal kerekedett felül a Balassagyarmaton, a Tiszaújváros az MTK fiataljaival szemben zsebelte be idénybeli első sikerét, míg a Monor kiütötte a Cigándot.

NB III Keleti-csoport, 4. forduló:

Tállya-Tiszafüred 0-1

Nyírbátor-Putnok 5-0

ESMTK-Füzesgyarmat 1-0

Debreceni EAC-Gyöngyös 5-0

Jászberény-Balassagyarmat 1-0

MTK II-Tiszaújváros 0-1

Monor-Cigánd 6-0

Diósgyőr II-STC Salgótarján 2-3

Következik, 5. forduló:

STC Salgótarján-Tállya

Tiszaújváros-Jászberény

Tiszafüred-Debreceni EAC

Gyöngyös-ESMTK

Putnok-Monor

Füzesgyarmat-Nyírbátor

Cigánd-MTK II

Balassagyarmat-Diósgyőr II

Fotó: Jászberényi FC facebook.

21369154_915123501958869_7598561232756416520_n.jpg


Elbántunk a Diósgyőr kettővel

Csapatunk szép győzelemmel zárta a bajnokság negyedik körét.

NB III Keleti-csoport, 4. forduló:

DVTK II-STC Salgótarján 2-3 (1-2)

Kazincbarcika, Pete András Stadion, 200 néző. Vezette: Nazsa T. (Szabó F., Kovács Z.)

DVTK II: Málik – Ivánka (Jambrich, 34.), Tucsa, Orosz (Tucsa, 76.), Nemes – Eperjesi, Szalóczy, Kitl M., Korbély (Szabó II B., 64.) – Szarka, Bacsa. Vezetőedző: Kriston István.

STC Salgótarján: Lékai – Gubacsi, Híves, Gál, Sulcz – Lupták (Banjac, 87.), Bogáti (Pataki, 90.), Spitzmüller I.,Kovács L., Gábor Lukács J. (Zsivóczky, 95.) – Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Mahalek, ill. Oláh L., Híves, Banjac

Gól: Szarka (45.), Bacsa (67.), ill. Oláh L. (20.), Bogáti (30.), Gábor Lukács J. (74.)

Az NB III Keleti-régiójának negyedik fordulójában Kazincbarcikán néztünk farkasszemet a Diósgyőr második számú alakulatával. Kedvező előjelekkel készülhetünk a szombaton délután megrendezésre kerülő mérkőzésre, bár tudtuk, hogy ezúttal sem számíthatunk egyszerű menetre, bíztunk benne, hogy a Jászberény elleni győzelmünket követően újra jókedvűen tudjuk majd elhagyni a pályát.

Mi kezdtük jobban a meccset, dominanciánk pedig már a huszadik percben góllá érett, amikor is Oláh László helyezett húsz méterről a kapuba. Hamarosan jött az újabb találatunk, miután fél óra elteltével Bogáti remek szabadrúgása kötött ki a kapuban.

Két perccel később akár le is rendezhettük volna ellenfelünket, Bogáti tizenegyesét azonban védte vetélytársunk hálóőre, így nem tudtuk lezárni a párbajt.

Sokan már az első félidő lefújását várták, amikor Szarka fejesével szépítettek a házigazdák, így nyílt kérdésekkel jöhetett a folytatás.

A második játékrészben nem volt könnyű dolgunk, a fellelkesedő másik oldal erőteljesen próbálkozott, majd a 67. minutumban a már az NB I-ben is jó pár alkalommal szerepet kapó Bacsa révén egalizáltak is a miskolciak.

Itt azonban szerencsére nem kezdett el pánikolni csapatunk, sőt mentünk tovább becsülettel, aminek meg is lett az eredménye: mintegy negyedórával a vége előtt Gábor Lukács József emelte át közelről a portást, és mivel a hátralévő időben már nem módosult az eredmény, fiatal játékosunk egyúttal három-kettes sikerhez segítette a mieinket.

20937922_1602381523168379_201246830_n.jpg

Újra nyerni tudtunk tehát a bajnokságban, itt viszont nem szabad megállni, a következő hétvége szombatján jöhet az újabb menet: 16.30-tól a Tállyát fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Mestermérleg:

Kriston István: – Nem érdemeltünk vereséget, de amíg ilyen buta egyéni hibákból ajándékozunk gólokat az ellenfélnek, addig nem fogunk tudni mérkőzést nyerni.

Zoran Kuntic: – Az első félidő nagy részében jól játszottunk, vezettünk is kettő-nullra. Ezután kihagytunk egy tizenegyest, és ahogy ilyenkor lenni szokott, kaptunk egy gólt még a szünet előtt. Várható volt, hogy nyomás alatt leszünk a második játékrészben, és így is történt, majd kiegyenlített az ellenfél. Szerencsére azonban még bíztunk magunkban, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, ami a “Kismongol” góljával össze is jött, szerintem abszolút megérdemelten.


Szombaton Kazincbarcikán meccselünk a Diósgyőr kettővel

Újabb érdekes erőpróba vár csapatunkra.

A Jászberényi elleni szép sikerünket követően, szombaton 17.30-tól már a harmadik vonal Keleti-csoportjának negyedik fordulójának vág neki csapatunk: a hétvége első napján Kazincbarcikán mérjük össze tudásunkat a Diósgyőr második számú legénységével.

Aktuális ellenfelünk két remit és egy döntetlent könyvelhetett el a bajnokság már lepergő részében, az albérletbe kényszerülő miskolciak előbb kettőn-nullra kaptak ki az ESMTK otthonában, majd két újonccal mérkőzött meg, előbb a Gyöngyös, aztán pedig a Tiszafüred ellenében végeztek kettő-kettes döntetlenre.

Az előző idényben ötödik pozícióig jutó gárdával a legutóbbi évadban előbb a Szojka Ferenc Stadionban egy-egyre végeztünk, majd a visszavágón öt-kettes arányban maradtunk alul. Az biztosan kijelenthető, hogy az immáron Kriston István által dirigált csapattal szemben sem számíthatunk egyszerű küldetésre, helyzetünket ráadásul az sem könnyítheti meg, hogy a válogatott világbajnoki selejtezői miatt szünet van az NB I-ben, így soros riválisunk akár komoly erősítéssel is tervezhet.

Persze nekünk leginkább magunkkal kell törődnünk, jó hangulatban, újabb győzelemben bízva várhatjuk a kezdősípszót, és reméljük, sikerül is legyűrnünk a diósgyőri fiatalokat!

NB III Keleti-csoport, 3. forduló:

Tiszafüred VSE-DVTK II 2-2 (0-1)

DVTK II: Bukrán - Ivánka, Mahalek, Tucsa, Nemes - Szalóczy, Oláh B., Kitl M. (Korbély, 82.), Bárdos - Szarka, Bacsa (Szabó II B., 87.). Vezetőedző: Kriston István.

Gól: Szarka, Bárdos

NB III Keleti-csoport, 4. forduló, 2017. szeptember 2. (szombat), 17.30:

DVTK II-STC Salgótarján

Helyszín: Kazincbarcika, Pete András Stadion. Vezeti: Nazsa Tamás (Szabó Ferenc, Kovács Zoltán)

14859686_1242076315857567_8982046121608109224_o.jpg


A bajnokság harmadik köre sem a vendégekről szólt

Négygólos remivel hangolt következő ellenfelünk.

Az előző hétvégén a harmadik kör került megrendezésre az NB III Keleti csoportjában. Soros riválisunk, a Diósgyőr tartalék gárdája négygólos remit ért el az újonc Tiszafüred vendégeként. A további mérkőzéseket illetően elmondható, hogy a Cigánd legyűrte a Nyírbátort, a Monor bevette Tiszaújvárost, a Gyöngyös nagy küzdelemben birkózta le a Tállyát, a Putnok ikszelt Füzesgyarmaton, a Balassagyarmat két vállra fektette az MTK fiataljait, míg az ESMTK csúnyán elbánt a Debrecennel.

NB III Keleti-csoport, 3. forduló:

Tiszafüred-Diósgyőr II 2-2

Cigánd-Nyírbátor 2-1

Tiszaújváros-Monor 2-3

Gyöngyös-Tállya 1-0

Füzesgyarmat-Putnok 1-1

Balassagyarmat-MTK II 3-2

ESMTK-Debreceni EAC 7-1

STC Salgótarján-Jászberény 2-0

Következik, 4. forduló:

Diósgyőr II-STC Salgótarján

ESMTK-Füzesgyarmat

Debreceni EAC-Gyöngyös

Tállya-Tiszafüred

Jászberény-Balassagyarmat

MTK II-Tiszaújváros

Monor-Cigánd

Nyírbátor-Putnok

Fotó: FC Tiszaújváros facebook

16804506_1259932994094343_6819168016950934191_o.jpg


Remek diadalt értünk el a Jászberény ellen

Gábor Lukács József és Híves Balázs góljaival arattunk szép sikert a bajnokság harmadik fordulójában.

NB III Keleti-csoport, 3. forduló:

STC Salgótarján-Jászberényi FC 2-0 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 500 néző. Vezette: Jakab Á. (Csóra Sz., Kovács B.)

STC Salgótarján: Lékai - Gubacsi, Híves, Gál, Sulcz - Lupták (Kovács L., 59.), Spitzmüller, Bogáti (Banjac, 93.), Gábor Lukács J. (Takács P., 79.) - Oláh L., Pataki. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Jászberényi FC: Menczeles - László K., Hevesi-Tóth, Mile, Sorecz – Tisza – Lukács (Bálint A., 63.), Lékó, Ludasi, Fejes (Polák, 74.) – Szilágyi N. (Wágner, 12.). Vezetőedző: Gelei Károly.

Sárga lap: Sulcz, Zsivóczky (a kispadon), ill. Tisza, Fejes, Polák

Gól: Gábor Lukács J. (64.), Híves (88.)

Az NB III Keleti-csoportjának harmadik körében ismét odahaza léphetett pályára csapatunk, aktuális erőfelmérőnkön a forduló előtt négy pontot gyűjtő Jászberényt fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Bár az sejthető volt, hogy nem számíthatunk egyszerű menetre az előző idény zárultával bronzéremig jutó vendégekkel szemben, ettől függetlenül bíztunk benne, hogy együttesünk képes lesz kijavítani az MTK fiataljaitól beszedett pofont.

Jó hírrel vehette kezdetét a meccs, hiszen először ölthette magára csapatunk mezét az ezidáig játékengedély problémák miatt nem nevezhető Gubacsi Zoltán, akit védelmünk jobb oldalán vetett be Zoran Kuntic vezetőedzőnk.

DSC_0538.JPG

Kár tagadni, ellenfelünk indította komolyabb elánnal a mérkőzést, előbb meddő fölényig, majd kidolgozott akciókig jutott Gelei Károly legénysége, szerencsére azonban álltuk a sarat, vagy hátsó alakzatunk tette a dolgát vagy Lékai védett.

Az első félidőben csupán elvétve veszélyeztettünk, a pauza előtti időszakra azonban felbátorodtunk, Oláh László közeli bólintásával be is találzunk, az asszisztens szerint viszont lesről, így gólt végül egyik oldal sem tudott elérni a pihenőig.

Az elvett gólunk előtti szituáció, a képen a labda elrúgásának pillanata látható:

ehe.jpg

 Aztán a második etapra felbátorodtunk, sokkal jobbik arcát vették elő a mieink, kézbe vettük a gyeplőt, egyben pedig érezhető is volt, csak idő kérdése, mikor rezgethetjük meg a hálót, lehetőségeink mellett egyszer a felső lécet is telibe trafáltuk.

Már a játékrész derekán jártunk, amikor Spitzmüller előre vágott labdája Gábor Lukács Józsefhez került, szélvészgyors szélsőnk pedig előbb pár métert vezette a lasztit, majd higgadtan a jobb alsóba gurított tizenöt méterről.

DSC_0510.JPG

Előnyünk után is magabiztosan tettük a dolgunkat, jól játszottunk, ekkor már a mi akaratunk érvényesült, akár növelhettük volna fórunkat, de kihagytuk a helyzeteinket vagy csak kapufát értünk el.

Már a 88. minutumban tartott a párbaj, amikor Bogáti szögletét a berobbanó Híves csúsztatta a kapu bal oldalába pár lépésről, egyúttal kialakítva a kettő-nullás végeredményt.

DSC_0513.JPG

Mindent összevetve, a felejthetőre sikeredett első felvonást követően végül a szünet után olyan produkciót mutattunk be, ami miatt joggal bizakodhatunk, szép győzelemmel folytatták a pontvadászat a srácok. Legközelebb a Diósgyőr tartalékjaihoz látogatunk, szombaton 17.30-kor kerül sor a DVTK-s fiatalok elleni csörtére.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: - A Jászberény nyomás alá helyezett minket a meccs elejétől, jobbak voltak az első félidőben, úgyhogy muszáj volt változtatni a második játékrészre, ami úgy tűnik, sikerült, úgy gondolom, ebben a negyvenöt percben egyenrangú ellenfelei voltunk a vendégeknek, sőt egyes időszakokban jobbak voltunk, mi több, rúgtunk két gólt, illetve volt pár helyzetünk is, ezért úgy vélem, megérdemelten nyertünk, aminek nagyon örülök a srácok miatt, mert kitették a szívüket a pályán, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, ami össze is jött, ezért nagyon boldog vagyok!

Gelei Károly: - Két ellentétes félidő volt, az elsőben jobban játszottunk, mint a Salgótarján, megvoltak a helyzeteink, amiket viszont nem tudtunk berúgni. A második játékrészben azonban a hazaiak teljes mértékben kihasználták hibáinkat, és végül abszolút megérdemelten nyertek. Kár érte, mert az első félidőben vezethettünk volna, biztos vagyok benne, ha mi értjük el az első gólt, akkor teljesen más a találkozó, de hát a futballban nincs "ha", aki nem lő gólt, nem érdemli meg, hogy győzzön! Szomorú vagyok, mert ebben a meccsben sokkal több volt, többet ki lehetett volna belőle hozni, de amíg ilyen buta hibákat követünk el hátul, amíg nem tudunk lehozni egy mérkőzést nulla bekapott góllal, és kihagyjuk a meglévő lehetőségeinket, addig borzasztó nehéz lesz!


Szombaton a Jászberényt fogadjuk

Kemény menetre számíthatunk a bajnokság harmadik fordulójában.

Az MTK tartalékjaitól elszenvedett vereség után szombaton már a harmadik vonal Keleti-régiójának harmadik körének fog nekiveselkedni csapatunk, 17.30-tól a Gelei Károly vezette Jászberénnyel fogunk megmérkőzni a Szojka Ferenc Stadionban.

Aktuális ellenfelünk négy pontra tett szert az előző két körben, az előző idény zárultával bronzérmet gyűjtő alakulat ezidáig csak újoncokkal csapott össze, soros vetélytársunk előbb kettő-kettes remit ért el a Gyöngyösön, majd legutóbb a duplázó Tisza Kálmán vezérletével kettő-egyes arányban múlta felül a regionális riválisának számító Tiszafüredet.

A legutóbbi évad során mindkét találkozónk alkalmával egy-egyes döntetlent értünk el a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiekkel szemben, az pedig ezúttal is kijelenthető, hogy kemény erőpróba előtt állunk az egyértelműen az első helyet és az azzal együtt járó feljutást megcélzó vendégek ellenében.

A mieink a már említett fiaskót a hátuk mögött tudva várhatják a kezdősípszót, bízván abban, hogy valahogy meg tudjuk tréfálni a látogatókat, izgalmas meccsnek nézünk elébe, kellő odafigyeléssel akár képesek lehetünk lebirkózni a masszívnak tűnő másik oldalt.

NB III Keleti-csoport, 2. forduló:

Jászberényi FC-Tiszafüredi VSE 2-1 (1-1)

Jászberényi FC: Menczeles – László K., Hevesi-Tóth, Kis B., Fejes – Mile – Háda (Lékó, 76.), Tisza, Ludasi, Szilágyi N. (Bálint A., 69.) – Wágner (Polák, 88.). Vezetőedző: Gelei Károly.

Gól: Tisza (2)

A Jászberény nyári átigazolási adatbankja:

Érkezett: Fejes András (Gyirmót), Háda Zoltán (Austria Salzburg), Kis Balázs (III. Kerület), Lukács Richárd (Hajdúböszörmény), Nabil Switzer (Szigetszentmiklós), Túri Dániel (ESMTK), Wágner Richárd (Diósd).

Távozott: Birtalan János (BKV Előre), Bojtor László, Herczeg László (RKSK), Hamar Ádám, Nyárasdi Zsombor (mindketten III. Kerület), Huller Ádám (BKV Előre), Kis Róbert (Ózd), Prasler Thomas (Hódmezővásárhely).

STC-Merkozesre-plakat.jpg


A hazai csapatokról szólt a bajnokság második fordulója

Megyei rangadón aratott győzelemmel melegített soros ellenfelünk.

Az előző hétvégén a második körrel folytatódott pontvadászatunk. Aktuális ellenfelünk, a Jászberény megyei rangadót húzott be nagy csatában a Tiszafüreddel szemben, az éllovas Putnok elbánt a Cigánddal, a Tállya simán nyert az ESMTK ellen, a diósgyőri tartalékok nem bírtak el a Gyöngyössel, a Nyírbátor elintézte a Tiszaújvárost, a fordulót egyetlen idegenbeli diadalát elérő Debrecen bevette Füzesgyarmatot, míg a Balassagyarmat Monoron kapott ki.

NB III Keleti-csoport, 2. forduló:

Jászberény-Tiszafüred 2-1

Putnok-Cigánd 4-2

Tállya-ESMTK 3-0

DVTK II-Gyöngyös 2-2

Nyírbátor-Tiszaújváros 3-1

Füzesgyarmat-Debreceni EAC 2-3

Monor-Balassagyarmat 4-0

MTK II-STC Salgótarján 3-0

Következik, 3. forduló:

STC Salgótarján-Jászberény

Cigánd-Nyírbátor

Tiszaújváros-Monor

Gyöngyös-Tállya

Füzesgyarmat-Putnok

Balassagyarmat-MTK II

Tiszafüred-DVTK II

ESMTK-Debreceni EAC

 17434748_1451635014880678_2452606940456322391_o.jpg


Három góllal kaptunk ki az MTK fiataljaitól

Gyenge napot kifogó csapatunk pont nélkül zárta a második fordulót.

NB III Keleti-csoport, 2. forduló:

MTK Budapest II-STC Salgótarján 3-0 (1-0)

Budapest, Csepel Stadion, 200 néző. Vezette: Bálint A. (Flinta Z., Belicza B.)

MTK Budapest II: Demjén - Sziklási, Nagy Zs., Szabó Á., Palincsár (Tóth Z., 89.) - Szabó D. (Lamperth, 79.), Lustyik, Nagy M., Szerencsi - Szuhodovszki (Kisari, 89.), Forgács. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

STC Salgótarján: Lékai - Sulcz, Banjac, Híves, Gál - Kovács L., Spitzmüller, Bogáti (Takács P., 45.), Lupták (Gábor Lukács J., 75.), Oláh L. - Pataki (Zsivóczky, 75.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Sulcz

Gól: Szuhodovszki (24., 68.), Szerencsi (58.)

A harmadik vonal Keleti-régiójának második körében az MTK második tartalékcsapatával mérkőztünk meg a csepeli stadionban. Végül beigazolódott, hogy tévesek voltak előzetes sejtéseink, egy kifejezetten jó erőkből álló, rendkívül dinamikus fiatal társasággal találtuk szembe magunkat, erős rivális ellen léptünk pályára.

A meccs elején kiegyenlített erők küzdelmét láthattuk, előbb Pataki lőtt az égbe tizenöt méterről, majd Lupták távoli erőtlen próbálkozását védte mindennemű nehézség nélkül Demjén. Hamarosan a másik oldal is veszélyeztetett egy közeli fejessel, aztán ismét Lupták lőtt messziről, de jó pár méterrel célt tévesztett.

Nem sokkal később Szuhodovszki hagyott ki egy nagyobb helyzetet, a 24. percben viszont már nem hibázott, miután egy sakk-matt akciót fejezett be közelről góllal.

Akár igen korán jöhetett is volna az egyenlítésünk, Pataki azonban hiába bólintott egy szöglet után, a gólvonalról tisztázni tudott egy védő, hajszálon múlott a gyors reagálásunk.

Hátrányunk után sem lankadtunk, de csak kisebb lehetőségekig, elrontott kulcspasszokig jutottunk, míg a házigazdák ellentámadásokkal operáltak.

A szünet előtt még a pár minutummal odébb lecserélt Bogáti fejelt fölé, vesztett állással mehettünk tehát pihenni.

A második etapban hamar kihagytunk egy orbitális nagy ziccert: Oláh mesteri passzából Kovács vihette egy az egyben a hálóőrre a labdát, a portás viszont hárította a lövést, hiányzott a kellő higgadtság.

Sajnos a foci örök törvénye újra beigazolódott, hiába mentünk előre és volt hatalmas lehetőségünk az egyenlítéshez, mégis ellenfelünk duplázta meg előnyét egy megmosolyogtató szituációnak köszönhetően: a budapestiek játékos előbb vélhetően kézzel tette maga elé a labdát, majd Palincsár Oscar-díjat érdemelvén dobta elterült a földön a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig meg is ette a színpadra illő alakítást, Szerencse pedig magabiztosan értékesítette a tálcán kínált tizenegyest.

Nem adtuk fel, de érezni lehetett, ezen a napon nincs keresnivalónk. A találkozó kétharmadánál Spitzmüller tüzelt fölé, aztán jött a harmadik kapitulálás: egy jobbról beívelt szabadrúgásból a duplázó Szuhodovszki fejelte a bal alsóba a lasztit.

Bár az összecsapás negyede még hátra volt, érdemi esemény már nem történt, mindkét gárda várta a lefújást, a hálók pedig érintetlenek is maradtak, három-nullás arányban kaptunk ki.

Gyenge napot fogtunk ki, mégis elmondhatjuk, ha jobban odafigyelünk a másik kapu előtt, akár jobb eredményt is elérhettünk volna, mivel azonban ezt nem tudtuk kivitelezni, ellenfelünk megérdemelt győzelmet aratott.

Mestermérleg:

Pölöskei Gábor: - Az egész mérkőzést mi irányítottuk, úgy gondolom, sok helyzetet kidolgozva, és ebből hármat értékesítve, megérdemelten nyertünk.

Zoran Kuntic: - Sejtettem, és hangsúlyoztam is a játékosaimnak, milyen erős lesz az ellenfél. Nem játszottunk jól, mi csináltuk az első nagyobb hibát, a fiatal technikailag képzett játékosok pedig megbüntettek minket. Ezután nekünk is volt két-három helyzetünk, de nem tudtunk gólt rúgni. A második félidőben már kontrákra játszott az MTK, egy tizenegyesből és egy szabadrúgásból pedig elérték a második és harmadik találatukat, jogosan nyertek. Úgy gondolom, jó kis pofont kaptunk, amit megérdemeltünk, de egyben úgy vélem, időben történt meg mindez, és ha okosak leszünk, tanulni fogunk belőle!

stc.jpg


Az MTK fiataljaival csapunk össze a második körben

Szombaton Csepelen gyűjtené be a pontokat a győzelemben bízva útra kelő csapatunk.

A Monor elleni kettő-kettes remi után szombaton a harmadik vonal Keleti-régiójának második fordulójában lesz érdekelt csapatunk, a hétvége első napján az MTK tartalék együttesével mérjük össze tudásunkat 17.30-as kezdéssel. A csepeli stadionban sorra kerülő találkozón egyértelműen csak a siker lebeghet játékosaink szemei előtt, a rendkívül fiatal átlagéletkorú, a legutóbbi körben az NB III újoncának számító Tiszafüred otthonában egy-egyes döntetlenig jutó kék-fehér fiatalok ellen mindenképpen zsebre kellene tennünk a pontokat.

Az előző idényt a negyedik helyen záró házigazdákkal szemben egy bajnoki egységre tettünk szert a mögöttünk hagyott évad folyamán, előbb idegenben kettő-kettőre végeztünk, majd a visszavágón egy-nullra kaptunk ki. Az biztosra vehető, hogy a bárkire veszélyes riválisunkat semmiképpen sem írhatjuk le, ennek ellenére nem hibázhatunk, így vagy úgy, de nyerni kell!

NB III Keleti-csoport, 2. forduló, 2017. augusztis 19. (szombat), 17.30:

MTK II-STC Salgótarján

Helyszín: Budapest, Csepel Sradion. Vezeti: Bálint Attila (Flinta Zoltán, Belicza Bence)

stadion_indito.jpg