Beleszaladtunk a késbe Monoron

Bár úgy tűnt, több lehet a meccsben, végül négygólos fiaskóval zártuk az évet.

NB III Keleti-csoport, 16. forduló:

Monori SE-STC Salgótarján 4-0 (1-0)

Monor, Balassa Bálint utcai Stadion, 300 néző. Vezette: dr. Kovács G. (Kulman T., Bognár L.)

Monori SE:  Bozsó – Karacs (Mészáros, 80.), Barthel, Ficsor (Bonifert, 83.), Villányi – Pintér D., Mundi, Hunya (Fazekas, 78.), Sági – Tóth Á., Balogh. Vezetőedző: Horváth Dávid.

STC Salgótarján: Lékai – Banjac (Illés E., 65.), Gál, Híves, Gubacsi – Takács P. (Zsivóczky-Pandel, 55.), Spitzmüller, Sulcz, Kovács L., Gábor L. – Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Villányi, ill. Sulcz, Oláh L., Gubacsi

Gól: Hunya (35.), Tóth Á. (52.), Villányi (55.), Mundi (73.)

Szombaton a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenhatodik fordulójával fejezte be az éves küzdelmeket csapatunk. A már tavaszról előrehozott mérkőzés előtt tudvalevő volt, hogy a még veretlen, egyértelműen bajnoki címben gondolkodó hazaiak a favoritok, mégis bíztunk benne, hogy képesek lehetünk megállítani riválisunkat, sajnos azonban végül kiderült, hiú ábránd volt az esetleges meglepetés.

Ugyan jól kezdtünk, a meccs jó indítása miatt még inkább keserű lehet a szánk íze: az első fél órában mi irányítottunk, mígnem elérkeztünk a 35. percig, amikor egy roppant balszerencsés gólnak köszönhetően megszerezték a vezetést az egy távoli megpattanó lövés által eredményes Pest megyeiek.

A szünetig már nem módosult az állás, a második felvonásban viszont hamar kivégeztük magunkat, sajnos pedig már nem is voltunk képesek javítani, végül pedig sima, négy-nullás vereséggel hagyhattuk el az élről pihenőre vonuló másik oldal pályáját.

A fiaskótól függetlenül, nincs okunk csüggedni, csak dicséretet érdemelnek a srácok az első félév során bemutatott teljesítményért, a jelenleg elfoglalt dobogós helyezésünkre joggal lehetünk büszkék! Folytatás jövőre!

Mestermérleg:

Horváth Dávid: – Számítottunk arra, hogy a Salgótarján a védelmünk mögötti területre próbálja meg minél előbb bejátszani a labdát, illetve a rögzített szituációkra is felkészültünk, ezeket jól hatástalanítottuk, ezáltal megfojtva az ellenfél játékát. A vezetőgólunk szerencsés körülmények között született, de előtte volt egy helyzetünk, amit kihagytunk. Ez az előny megnyugtatta a csapatot, és utána a második félidőben magabiztos, egyben megérdemelt győzelmet arattunk.

Zoran Kuntic: – Az első harminc percben jobbak voltunk, mint a hazai csapat, de nem tudtuk gólra váltani a mezőnyfölényt, az ellenfél pedig úgy érte el első gólját, hogy huszonöt méterről kapura rúgott, a labda pedig megpattant az egyik védőnk hátán, majd bement. Ettől a pillanattól kezdve, még ugyan kibírtunk negyedórát, már éreztem, hogy idegesek lettünk emiatt, mert korábban az történt a pályán, amit mi akartunk. A második félidőben pár játékosom privát meccset játszott, nem tudták megmutatni, mire képesek, mondtam is a srácoknak a mérkőzés után, hogy bár súlyos vereséget szenvedtünk, a megdöbbentő mégis inkább az volt, hogy páran önzők volt és nem lehetett megmagyarázni a viselkedésüket. Most véget ért az ősz, megnézzük, kire lehet majd számítani tavasszal, de az biztos, hogy páran nálam befejezték itteni karrierjüket, mert nem úgy készültek, mintha rangadó lenne, hanem, mintha edzésre jöttek volna. A Monor a legjobb csapat ebben az osztályban, megérdemelten nyertek, csak azt sajnálom, hogy nem tudtuk kihasználni a fölényünket és góllal, gólokkal befejezni a támadásokat. Ennek ellenére abszolút elégedett vagyok az eddigiekkel, hiszen a harmadikok vagyunk, nekem személy szerint ez volt a célom. Lehet tanulni a hazaiaktól, hogyan tervezik, csinálják ezt az egészet, így kell feljutni az NB II-be, nálam messze ők a legjobbak ebben a mezőnyben, és biztos vagyok benne, hogy jövőre egy osztállyal följebb fognak szerepelni!

22829857_1635238916541303_2377198449752100451_o.jpg


Nagy meccsel zárjuk le az őszt

A tizenhatodik fordulóban a veretlenül éllovas Monorhoz látogat csapatunk.

A Nyírbátor elleni, szökő évente elforduló fordításunk után szombaton a kettőezer-tizenhetes esztendő utolsó bajnokijának fog nekivágni perpillanat az NB III Keleti-csoportjának második helyén álló csapatunk, az említett napon a pontvadászatot veretlenül vezető, imponáló magabiztossággal menetelő Monornál lesz jelenésünk, az első fordulóban esedékes kettő-kettes remit követően immáron az évben másodszor csaphatunk össze a listavezetővel.

Aktuális vetélytársunk eddigi szereplésére finoman szólva sem lehet panasz, a Horváth Dávid által dirigált Pest megyei társaság tizenegy győzelem mellé négy döntetlent jegyezhetett fel ezidáig, már lezajló meccseiken negyvenkétszer találtak a kapuba és tizenkétszer kapituláltak, legutóbbi fellépésükön kettő-egyes arányban gyűrték le a korábban remekelő Tiszafüredet.

Az tehát kimondható, hogy az idény legnehezebb erőfelmérője előtt állunk a tizenhatodik körben, bízzunk azonban abban, hogy az egy héttel ezelőtt bezsebelt nem mindennapi diadalunk kellő impulzussal ruházta fel játékosainkat, és így vagy úgy, de sikerül meglépnünk az aranyérem legfőbb várományosának számító házigazdákat.

NB III Keleti-csoport, 15. forduló, 2017. november 25. (szombat), 13.00:

Monori SE-STC Salgótarján

Helyszín: Monor, Balassi Bálint utcai Stadion. Vezeti: dr. Kovács Gergely (Kulman Tamás, Bognár László)

DSC_0495.JPG

 


Hihetetlen fordítással vettük be Nyírbátort

Háromgólos hátrányból talpra álló csapatunk parádés sikerrel zárta a tizenötödik kört.

NB III Keleti-csoport, 15. forduló:

Nyírbátori FC-STC Salgótarján 3-4 (3-0)

Nyírbátor, 150 néző. Vezette: Bálint A. (Pogonyi F., Kovács Z.)

Nyírbátori FC: Vasas – Szabó R., Benkő, Tóth M., Bagi, Reznek - Mankó, Kinczel, Vámos (Roszel, 67.) - Pálinkás (Tredik, 73.), Hornyák M. Vezetőedző: Ambrusz Árpád.

STC Salgótarján: Lékai – Gubacsi, Híves, Gál Sz., Banjac - Takács P. (Zsivoczky-Pandel, 77.), Kovács L. (Bogáti, 85.), Sulcz, Spitzmüller, Gábor L. - Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntics.

Sárga lap: Bagi, Benkő, ill. Gál, Oláh L.

Gól: Hornyák (14.), Pálinkás (26.), Híves (öngól, 40.), ill. Gál Sz. (50., 62.), Oláh L. (57.), Sulcz (89.)

Mestermérleg:

Ambrusz Árpád: - Amilyen jól sikerült az első félidő, olyan rossz volt a második, ezek is mi vagyunk. Sajnos ezt nehéz feldolgozni, meg kell keresni azokat a hibákat, amik miatt nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Gratulálok a Salgótarjánnak, hogy nem adták fel.

Zoran Kuntic: - Igazolta a híreket a Nyírbátor, egy nagyon kellemetlen csapat, amely otthon nagyon veszélyes, amit éreztünk is az első félidőben, elhúzott három góllal az ellenfél, sokkal jobbak voltak a hazaiak. A második játékrészben részünkről teljesen más csapat jött ki a pályára, már az első percekben elkezdtük irányítani a játékot, aztán rúgtunk négy gólt, megérdemelten nyertünk. Nagyon nagy győzelem volt, mert nagyon nehéz itt nyerni!

22829857_1635238916541303_2377198449752100451_o.jpg


Mindenféle eredményt feljegyezhettünk a 14. körben

Idegenbeli vereséggel hangolódott következő ellenlábasunk.

A mögöttünk hagyott hétvégén a tizennegyedik fordulót hozták tető alá a harmadosztály Keleti-csoportjában. A nemrégiben lepergő mérkőzéseken, soros riválisunk, a Nyírbátor kikapott Tiszafüreden, az éllovas Monor nem hibázott Gyöngyösön, a Tiszaújváros felülkerekedett a Füzesgyarmaton, a Balassagyarmat vereséget szenvedett a Cigánddal szemben, nem bírt el egymással a Debrecen és a Jászberény, a Diósgyőr kettő bevette Tállyát, míg az ESMTK- MTK II meccset későbbre halasztották.

NB III Keleti-csoport, 14. forduló:

Tiszafüred-Nyírbátor 2-1

Gyöngyös-Monor 1-3

Tiszaújváros-Füzesgyarmat 2-0

Balassagyarmat-Cigánd 0-2

Debreceni EAC-Jászberény 2-2

Tállya-Diósgyőr II 1-3

ESMTK-MTK II-elhalasztva

STC Salgótarján-Putnok 1-1

monor.jpg

Következik, 15. forduló:

Nyírbátor-STC Salgótarján

Cigánd-Tiszaújváros

Monor-Tiszafüred

Putnok-Balassagyarmat

Füzesgyarmat-Tállya

MTK II-Gyöngyös

Diósgyőr II-Debreceni EAC

Jászberény-ESMTK

Fotó: Monor SE Facebook.


Remiztünk a tizennegyedik körben

A véghajrában mentett pontot a Putnokkal szemben döntetlent elérő csapatunk.

NB III Keleti-csoport, 14. forduló:

STC Salgótarján-Putnok FC 1-1 (0-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette. Kovács I. (Nyerges Zs., Török K.)

STC Salgótarján: Lékai – Sulcz, Gál, Gubacsi, Banjac – Bogáti (Zsivóczky-Pandel, 72.), Kovács L., Spitzmüller – Gábor Lukács J., Oláh L., Kemerle (Híves, 35.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Putnok FC: Egyed – Zimányi A., Nyilasovits, Csicsvári, Szemere – Zimányi Á. (Madarász, 62.), Fehér – Tóth Sz., Csirszki (Kovács B., 81.), Balogh (Bocsi, 87.) – Katona. Vezetőedző: Koszta Péter.

Sárga lap: Sulcz, Kovács L., Híves, Gubacsi, Zsivóczky-Pandel, Oláh L., ill. Fehér, Balogh, Csicsvári

Gól: Híves (88.), ill. Csirszki (30.)

A harmadik vonal Keleti-régiójának tizennegyedik fordulójában a hétvégét megelőzően nem túl jó formában lévő, a szombati meccs előtt zsinórban három vereséget elszenvedő Putnokot fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Bár hiába volt homlokegyenest ellentétes periódusban együttesünk, ettől függetlenül borítékolható volt, hogy ezúttal is piszok nehéz erőpróba előtt állunk a kellőképpen masszív látogatók ellenében.

A mérkőzés legelején kivárásra játszottak a felek, felmérte egymást a két oldal. Aztán a tizedik percben a vendégek előtt jegyezhettük fel az első helyzetet, de Balogh közeli lövését Lékai szépen védte.

A következő időszakban vetélytársunk akarata érvényesült a pályán, míg mi nem leltük meg a ritmust, de végül is a kisebb-nagyobb lehetőségekkel jeleskedő putnokiak ekkor még nem tudtak előnybe kerülni. Ugyan hamarosan úgy tűnt, mintha némiképp ébredeznénk, a találkozó harmadánál mégis a Borsod megyeiek szerezték meg a vezetést, miután egy szögletből Lékai balszerencsés mozdulattal a saját kapunkba ütötte a labdát.

A szünet előtti percekben kimondhattuk, hogy feleszméltünk, aminek az lett az eredménye, hogy Gábor Lukács József buktatásáért büntetőhöz jutottunk, az egyenlítés viszont sajnos elmaradt, mert Bogáti irtózatos erővel a felső lécre vágta a lasztit. Még ebben az etapban Oláh László helyezett kevéssel a jobb alsó mellé, az állás azonban már nem módosult a pihenőig.

A második felvonásban felváltva veszélyeztettek a csapatok, egyértelműen jobbik arcukat vettük már elő, előbb Lékainak kellett védenie, majd hatvan perc elteltével Kovács László próbálkozását hárította Egyed.

Egy ideig nem történt említésre méltó helyzet, aztán a 76. minutumban Híves fejelt mellé. Hamarosan nagy ziccert rontott vetélytársunk, majd már a 87. percben jártunk, amikor még inkább hálát adhattunk az égieknek: Kovács Bence löketét Lékai tolta a kapufára.

Szerencsére a nem sokkal a lefújás előtt le tudtuk aratni igyekezetünk gyümölcsét: egy sarokrúgást követően Híves elé került a labda, aki tizenöt méterről kilőtte a jobb alsót, egyúttal kialakítva az egy-egyes végeredményt.

Mindent összevetve, igazságosnak nevezhető a döntetlen, ellentétes félidőket vonultattak fel a gárdák, és ugyan kár az elhullajtott pontokért, ezen a napon ez volt a realitás. Legközelebb Nyírbátorban javíthatunk.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: – Olyan meccs volt, mint amilyet vártunk, tudtuk, hogy masszív csapat lesz az ellenfelünk, jól védekeztek és jól kontráztak a vendégek, azt kaptam tőlük, amire számítottam. Mi az első félidőben nem nagyon tudtunk valamit is csinálni támadásban, az ellenfél viszont rúgott egy gólt, kapusunk egy szöglet után a hálóba tolta a labdát, azt is mondhatnám, öngól volt, de jobb volt a Putnok ebben a játékrészben. A második félidőben rátettünk még egy lapáttal, próbáltunk fordítani, ez a játékrész már sokkal jobb volt, nyomás alatt tartottuk őket, rúgtunk is egy gólt, de végül is egy iksszel muszáj volt megelégednünk, ami reális eredmény. A szünet előtt a vendégek voltak jobbak, utána mi. A forduló előtt mondtam, hogy még három fontos mérkőzésünk lesz, az utolsó két őszi fordulóban idegenben játszunk, nagy kár, hogy ezúttal nem tudtuk megszerezni mindhárom pontot, de legközelebb lesz lehetőség javítani!

Koszta Péter: – Úgy gondolom, Salgótarjánban hagytunk két pontot, amit nem azért mondok, mert a második félidő utolsó perceiben kaptuk a gólt, hanem mert az első játékrészben, eldönthettük volna a mérkőzést, annak ellenére, hogy kihagyott egy tizenegyest az ellenfelünk. A második félidőben egy-nullnál volt három tiszta ziccerünk, amikből nem tudtunk betalálni, így a végén egyenlítettek a hazaiak. Kicsit így rossz érzés van bennem, mert két-három percet kellett volna kibírnunk, és akkor megvan ez a meccs, de egy jól eltalált lövés megakadályozott minket ebben.

22829857_1635238916541303_2377198449752100451_o.jpg


A Putnokot látjuk vendégül szombaton

Gödörben lévő, ettől függetlenül viszont bármire képes riválissal csapunk össze a 14. körben.

A Cigánd idegenben történő két vállra fektetését követően szombaton már a harmadosztály Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulója vár zsinórban három sikernél tartó csapatunkra, a hétvége első napján 13.30-tól esedékes párbaj során a perpillanat a tabella hetedik helyén álló Putnokot fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Soros vetélytársunk nem túl rózsás szituációban állomásozva, egymás után három fiaskót elkönyvelve készülődhet, az összességében hat győzelmen kívül két reminél és öt vereségnél tartó gárda mostanában felvonultatott negatív szereplési mutatója azonban ne tévesszen meg senkit, biztosan tartogat egyet s mást a tarsolyában a mezőny évek óta meghatározó alakulatának számító Borsod megyei legénység, érdemes lesz majd tehát ismét résen lennünk, ha folytatni szeretnénk újbóli menetelésünket.

Csapatunk háza táján nem lehet különösebb gond az önbizalommal, jó hangulatban, egy újabb három ponttal záruló küldetésben reménykedve veselkedhetünk neki a kilencven percnek, és ugyan vélhetően ezúttal is kellőképpen meg kell majd küzdenünk a bajnoki egységekért, képesek lehetünk egy újabb remek eredményre!

NB III Keleti-csoport, 14. forduló, 2017. november 11. (szombat), 13.30:

STC Salgótarján-Putnok FC

Helyszín: Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Kovács Imre (Nyerges Zsolt, Török Katalin)

22829857_1635238916541303_2377198449752100451_o.jpg


Csak két csapat tudott vendégként nyerni a 13. körben

Otthoni zakóval hangolódott soros ellenfelünk.

Az előző hétvégén már a tizenharmadik kört bonyolították le a harmadosztály Keleti-divíziójában. Az aktuális fordulóban otthonában szenvedett fájónak mondható vereséget a Tiszafüredtől kikapó Putnok, rangadó keretein belül nem bírt el egymással a Monor és az ESMTK, az MTK fiataljai odahaza győzték le a Debrecent, a Nyírbátor két vállra fektette a Gyöngyöst, a Füzesgyarmat legyűrte a diósgyőri fiatalokat, a Tiszaújváros kétgólos hátrányból felállva kerekedett felül a Balassagyarmaton, a Jászberény és a Tállya pedig találat nélkül zárt.

NB III Keleti-csoport, 13. forduló:

Putnok-Tiszafüred 1-3

Monor-ESMTK 0-0

MTK II-Debreceni EAC 2-0

Nyírbátor-Gyöngyös 3-1

Füzesgyarmat-Diósgyőr II 2-1

Tiszaújváros-Balassagyarmat 3-2

Jászberény-Tállya 0-0

Cigánd-STC Salgótarján 0-3

Következik, 14. forduló:

STC Salgótarján-Putnok

Gyöngyös-Monor

ESMTK-MTK II

Tiszaújváros-Füzesgyarmat

Balassagyarmat-Cigánd

Tiszafüred-Nyírbátor

Debreceni EAC-Jászberény

Tállya-Diósgyőr II

21762718_1601307503267778_5558324709149187020_o.jpg


Cigándot is bevettük

Sima sikerrel estünk túl a tizenharmadik fordulón.

NB III Keleti-csoport, 13. forduló:

Cigánd SE-STC-Salgótarján 0-3 (0-1)

Cigánd, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Mencsik L. (Farkas D., Szarvas L.)

Cigánd SE: Deme – Balla (Németh, 69.), Répási, Baksa, Kovács G. – Timkó, Ötvös, Toma, Benke (Sánta K., 33.) – Molnár T. – Oláh Levente. (Molnár L., 62.). Vezetőedző: Szénay Péter

STC Salgótarján: Lékai – Gubacsi, Kemerle, Gál, Banjac – Kovács L. (Pataki, 89.), Bogáti (Zsivóczky-Pandel, 79.), Sulcz, Spitzmüller, Takács P. (Gábor Lukács J., 62.) – Oláh László. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Gól: Kovács L. (21.), Oláh László (61.), Spitzmüller (75.)

A Tiszaújváros elintézését követően szombaton már a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenharmadik fordulójának veselkedett neki ismét formába lendülő csapatunk, a hétvége első napján a mostanában nem éppen tündöklő Cigándhoz látogattunk.

Már-már közhelyesen hangozhat, de ebben a bajnokságban tényleg nincs előre lefutott meccs, így sejthető volt, hogy egy masszív, otthonában mindent beleadó vetélytárssal találjuk majd szemben magunkat.

Szerencsére sikerült kellőképpen megkezdeni a mérkőzést, fölényünket követően már a 21. percben előnybe kerültünk, amikor is Kovács László rezgette meg a hálót.

Az első félidőben már nem született újabb találat, majd a második etapban Oláh László révén végezhettünk el büntetőt, aki nem is hibázott, így gyakorlatilag már érezhető volt, hogy nem tudnak majd felállni a Borsod megyeiek. Fölényben, szép játékkal teljesítettünk, ráadásul Spitzmüller jóvoltából harmadszorra is beköszöntünk, így ilyen arányban is megérdemelt pofont kiosztva múltuk felül mindent beleadó ellenfelünket. Folytatás ismét odahaza, szombaton a Putnokot fogadjuk a Szojka Stadionban 13.30-tól.

Terjék Sándor, a Cigánd SE technikai vezetője (Szénay Péter nem nyilatkozhat): – Egy nagyon jó, bajnokesélyeshez méltó csapatot fogadtunk, igazoltak jó hírüket a vendégek, valóban jó játékosokból állnak és jó kezekben vannak, jó edzőjük van. A null-három reálisnak mondható, jelenleg itt tart a két együttes. Mi a jövő csapatát építjük, egy fiatal gárdát, apró lépésekkel haladunk afelé, hogy ők igazi játékosokká váljanak. Ehhez türelem kell, de reméljük, ez meghozza a gyümölcsét, és idővel újra egy jó kis ütőképes társaságot tudunk összehozni. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez.

Zoran Kuntic: – A hosszú utazás ellenére mondhatom, hogy az elejétől kezdve nagyon motiváltak voltunk, készültünk erre a mérkőzésre. Az elejétől kezdve irányítottunk, bár volt pár kellemetlen perc, de összességében mi rúgtunk három gólt és még volt pár helyzetünk. Nagyon fontos győzelmet értünk el Cigándon, csak két egészséges játékosunk volt a kispadon, ezért ésszel kellett lejátszanunk a meccset, ami sikerült. A találkozó előtt elmondtuk a srácoknak, mi a cél, le a kalappal a játékosok hozzáállása, teljesítménye előtt, abszolút jobbak voltunk, mint a hazai csapat.

22792165_1635211649877363_8708073696380340412_o.jpg

 


Cigándra utazunk szombaton

Megtorpanó riválisnál lesz jelenésünk a 13. fordulóban.

A Tiszaújváros ellen aratott győzelmünk után szombaton a messzi távolban lesz jelenése a fonalat ismét elkapó csapatunknak, a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenharmadik körében Cigándon vendégszerepelünk.

A hétvége első napján 13.30-tól esedékes mérkőzésen annak ellenére sem számíthatunk sétagaloppra, hogy aktuális riválisunk nem éppen jó formában várja a kezdősípszót, az előző három fellépésén rendre kikapó, összességében négy sikeresen kívül két remit és hat fiaskót elkönyvelő gárda nyilván mindent beleadva nehezíteni meg dolgunkat saját pályáján, érdemes lesz majd tehát odafigyelnünk a szeszélyesnek tetsző másik oldalra.

Nyilván azonban azt is gyorsan tegyük hozzá, tartanunk sem kell a közelgő kilencven perctől, legjobb arcunkat bemutatva képesek lehetünk arra, hogy újabb diadallal tegyünk fontos lépését céljaink elérésének irányába, nehéznek ígérkező mérkőzés ide vagy oda, csak a három pont megszerzése lehet együttesünk célja!

NB III Keleti-csoport, 13. forduló, 2017. november 4. (szombat), 13.30:

Cigánd SE-STC Salgótarján

Helyszín: Cigánd, Városi Stadion. Vezeti: Mencsik László (Farkas Dávid, Szarvas László)

22829857_1635238916541303_2377198449752100451_o.jpg


Kiegyenlített meccsek jellemezték a 12. kört

Egygólos vereséggel melegített következő vetélytársunk.

A mögöttünk hagyott hétvégén a tizenkettedik fordulót hozták tető alá az NB III Keleti-régiójában. A nemrégiben lepergő kör során következő ellenlábasunk, a Cigánd egy találattal kapott ki a Tiszafürednél, a Monor könnyedén elbánt a Debreceni EAC-cal, nem jutott dűlőre egymással az ESMTK és a Nyírbátor, a hosszú idő elteltével ismét örvendő Tállya kibabrált az MTK kettővel, a Jászberény nyerni tudott a diósgyőri tartalékoknál, a Balassagyarmat gól nélküli döntetetlenre végzett a Füzesgyarmattal, a Gyöngyös pedig legyűrte a Putnokot.

NB III Keleti-csoport, 12. forduló:

Tiszafüred-Cigánd 1-0

Debreceni EAC-Monor 0-3

ESMTK-Nyírbátor 1-1

Tállya-MTK II 1-0

Diósgyőr II-Jászberény 1-3

Balassagyarmat-Füzesgyarmat 0-0

Gyöngyös-Putnok 1-0

STC Salgótarján-Tiszaújváros 3-1

22791987_1635214863210375_8768193515941209379_o.jpg

Következik, 13. forduló:

Cigánd-STC Salgótarján

Tiszaújváros-Balassagyarmat

Monor-ESMTK

Nyírbátor-Gyöngyös

Putnok-Tiszafüred

Jászberény-Tállya

MTK II-Debreceni EAC

Füzesgyarmat-DVTK II


Egy félidő altt lerendeztük a Tiszaújvárost

Sima győzelemmel estünk túl a bajnokság tizenkettedik fordulóján.

NB III Keleti-csoport, 12. forduló:

STC Salgótarján-Termálfürdő Tiszaújváros 3-1 (3-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Káprály M. (Kovács B., Máyer G.)

STC Salgótarján: Gubacsi, Banjac, Híves, Gál – Kovács L. (Illés E., 81.), Bogáti (Gábor Lukács J., 60.), Sulcz, Spitzmüller, Takács P. (Gere, 77.) – Oláh L. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Termálfürdő Tiszaújváros: Herceg – Nagy P., Fodor (Dajka, 38.), Márton A., Pap – Lukács B., Bussy (Turcsik, 38.), Kovács P., Hussein – Orosz, Illés G. (Kapacina, 60.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Sulcz, ill. Nagy P.

Gól: Spitzmüller (4.), Oláh L. (8.), Bogáti (38.), ill. Pap (90.)

22829857_1635238916541303_2377198449752100451_o.jpg

A Balassagyarmati elleni remek idegenbeli bajnoki győzelem és a Vác elleni vállalható kupabúcsú után szombaton ismét a pontvadászat keretein belül várt fellépés csapatunkra, a hétvége első napján a Tiszaújvárost fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Ugyan csak egy újbóli siker lebeghetett játékosaink, ennek ellenére nem mehettünk biztosra a pár nappal ezelőtt az NB I-es Haladást tizenegyesekkel felülmúló Tiszaújvárossal szemben, mely gárda ugyan perpillanat az alsóházban foglal helyet, minden bizonnyal előbb-utóbb megindul majd fölfelé a tabellán.

A felvázoltak tükrében kifejezetten üdvözölendő történésként könyvelhettünk el, hogy Spitzmüller jóvoltából már a negyedik percben előnybe kerültünk, ráadásul hamarosan Olh is betalált, így igen korán kétgólos fórra tettünk szert a meccset igen gyatrán indító másik oldal ellenében.

22861644_1635195093212352_1185316007055960156_o.jpg

A következő időszakban próbálkoztak a felzárkózással a látogatók, de szerencsére egyáltalán nem találtak fogást masszívan záró hátsó alakzatunkon, így nem voltak képesek faragni hátrányukból. Már az első etap hajrájában jártunk, amikor Bogáti révén harmadszorra köszöntünk be, egyúttal eldöntve minden lényeges kérdést.

A nem túl izgalmas második felvonásban inkább mezőnyben birkóztunk vetélytársunkkal, hol az egyik, hol a másik csapat kerekedett a másik fölé, igazi ziccert viszont nem igazán alakult ki. Még az utolsó percekben ugyan szépítettek a tiszaújvárosiak, ez már nem osztott, nem szorzott, három-egyes arányban intéztük el a Borsod megyeieket. Folytatásban Cigándon.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: – Jól kezdtük a meccset, már az elején rúgtunk két gólt. Ezután viszont a Tiszaújváros átvette az irányítását, nagyon muszáj volt koncentrálnunk a védekezésben. Ezt követően még az első félidőben sikerült meglőnünk a harmadikat, míg a második félidőben sem előttünk, sem előttük nem adódott helyzet, de végül is ők el tudtak érni egy gólt, de összességében jobbak voltunk, és nyerni tudtunk egy erős csapat ellen.

Gerliczki Máté: – Nagy árat fizettünk az első húsz perc indiszponált és langyos játékáért. Igazi balfácánok vagyunk, hogy nem tudtuk meglovagolni a kupabravúr okozta eufóriát. 

Takács László, az STC Salgótarján klubmenedzsere: Két remek gárda mérkőzésén, látszott, hogy sokat kivettek a felekből a szerdai kupameccsek, viszont a hazai csapaton szintén látni lehetett, hogy tudatosan, taktikusan játszik, egyre inkább kezd beérni Zoran Kuntic munkája.

22792165_1635211649877363_8708073696380340412_o.jpg

 


Szombaton a Tiszaújváros ellen folytatjuk a szezont

A hét közepén az NB I-as Haladással elbánó csapattal csapunk össze a bajnokság tizenkettedik körében.

Bár a Balassagyarmat otthonában elért remek fordítást követően szerdán tisztes körülmények között búcsúztunk a Magyar Kupától az NB II-es Váccal szemben, nincs idő csüggedni, szombaton már a pontvadászatban készülhet újabb fontos erőpróbára győzelemben reménykedő csapatunk: a harmadik vonal tizenkettedik körében a Tiszaújváros gárdáját fogadjuk a Szojka Stadionban.

A szombaton 14.30-tól esedékes találkozón sem számíthatunk ujjgyakorlatra, aktuális riválisunk ugyan jelenleg a táblázat tizenharmadik helyét foglalja el, maradjunk annyiba, jóval több van a Borsod megyei csapatban annál, mint amit eddig megmutatott magából, mely véleményt az a tény is bizonyítja, hogy a hét közepén egy-egyes rendes játékidőt követően tizenegyesekkel búcsúztatták a honi élvonalbeli Haladást a Magyar Kupából.

Hiába azonban a felvázolt bravúr a másik oldal részéről, a mieink szemei előtt csak egy újabb diadal lebeghet, legjob arcunkkal előrukkolva két vállra fektethetjük a magát vélhetően nem könnyed adó vendégeket.

NB III Keleti-csoport, 12. forduló, 2017. október 28. (szombat), 14.30:

STC Salgótarján-Termálfürdő Tiszaújváros

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Káprály Mihály (Kovács Brankó, Gráf András)

21762718_1601307503267778_5558324709149187020_o.jpg


Nem sokon múlott a kupabravúr

Csapatunk egygólos meccsen maradt alul az NB II-es Váccal szemben.

Magyar Kupa, 7. forduló:

STC Salgótarján-Vác FC 0-1 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Nagy R. (Punyi Gy., Katona B.)

STC: Czerula – Sulcz, Gubacsi, Gál, Banjac – Bogáti (Kovács L., 79.), Spitzmüller, Illés E, Takács P. – Gere (Pataki, 77.), Gábor Lukács J. (Oláh L., 61.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Vác FC: Abu – Rása, Tóth F., Króner, Gulyás – Búrány, Tóth G. – Kákonyi, Zsolnai, Major (Niedermüller, 55.) – Havasi (Durso, 69.). Vezetőedző: Horváth Károly.

Sárga lap: Gál, ill. Gulyás

Gól: Króner (71.)

A Balassagyarmat otthonában elért emlékezetes bajnoki sikert követően szerdán már a Magyar Kupában várt feladat csapatunkra, az említett sorozat hetedik körében az NB II-es élgárdának számító Vácot fogadtuk a Szojka Ferenc Stadionban. Bár nem mi számítottunk a párharc esélyesének, bíztunk benne, hogy a lehető legkomolyabb képesek leszünk megnehezíteni ellenlábasunk dolgát.

A mérkőzés nagy része arról szólt, hogy biztos védekezésből kiindulva, gyors kontrákkal próbálkoztunk, ugyan zömében ellenfelünknek akadtak lehetőségei, álltuk a sarat, így gól nélkül pergett le az első játékrész.

A folytatásban is többet volt a labda a vendégeknél, érezhető volt, egy találat elöntheti az érdemi kérdéseket. Még akár az is benne volt a levegőben, hogy mi is elérhetjük az imént említett gólt, sajnos ez azonban végül a másodosztályú riválisunknak jött össze, Króner egy szabadrúgást követően használta ki az adandó ziccert.

Persze hátrányban lévő csapatunk az utolsó húsz percben sem adta fel, egyenlíteni viszont már nem tudtunk, így a magasabb szinten szereplő vetélytársunk igazolta a papírformát. Vereségünk ellenére, nem érheti kritika a fiúkat, emelt fővel búcsúztunk! Folytatásban szombaton, már a pontvadászatban, az említett napon 14.30-tól a Tiszaújváros vizitál nálunk.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: – Sokáig kellemetlen ellenfél voltunk, nagyon szívósan védekeztünk. A második félidőben viszont sajnos elkövettünk egy olyan hibát hátul, amit nem szabad, túltámadtuk magunkat, aztán pontrúgásból kaptunk egy gólt. Megérdemelten nyert a Vác, természetesen, jobb csapat, technikailag az egyik legképzettebb együttes az NB II-ben. Azt azonban sajnálom, hogy ilyen találattal veszítettünk, mert bíztunk benne, hogy el tudunk érni egy gólt, de végül is ez nem jött be.

Horváth Károly: – Kicsit megnehezítette a dolgunkat a pálya talaja, nem alakulhatott ki igazi színvonalas játék. Nagyon jól küzdött az ellenfél, de szerintem megérdemelt győzelmet arattunk.

stc.jpg


Szerdán a Váccal csapunk össze a Magyar Kupában

A sorozat újabb körében a másodosztály ötödik helyén álló együttes vizitál a Szojka Stadionban.

A Balassagyarmat otthonában elért remek, négy-kettes győzelmünket követően szerdán 13.30-tól a Magyar Kupában vár ránk piszok nehéz feladat, a sorozat hetedik körében a jelenleg a honi második vonal ötödik helyén álló Vácot fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Hozzánk hasonlóan, aktuális ellenfelünk is győzelemmel melegített a hét közepén esedékes párbajra, miután legutóbbi bajnokiján kettő-egyes arányban két vállra fektette a Gyirmótot. A mögöttünk hagyott körben a Nagyatád otthonában aratott kettő-nullás sikernek hála továbbjutó vendégek hat győzelmen kívül négy-négy remire és vereségre tettek szert pontvadászat már lezajló szakaszában, tizennyolc szerzett góljuk mellett tizenhárom alkalommal kapituláltak.

Az sejthető, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ettől függetlenül azonban, bízzunk benne, hogy az önbizalom növelő diadallal melegítő csapatunk nem adja majd olcsón a bőrét, és a lehető legkomolyabb képesek leszünk majd megnehezíteni az NB II-as vetélytárs dolgát!

Magyar Kupa, 7. forduló, 2017. október 25. (szerda), 13.30:

STC Salgótarján-Vác FC

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Katona Brigitta)

magyar_kupa.jpg


Nagyjából a papírformákról szólt a 11. forduló

Otthoni fiaskóval hangolódott hétvégi ellenfelünk.

Az előző hétvégén a tizenegyedik kör is megrendezésre került a harmadik vonal Keleti-régiójában. A nemrégiben lepergő mérkőzések során vereséget szenvedett szombati ellenfelünk, a Tiszafüredtől kikapó Tiszaújváros, az éllovas Monor nem botlott meg a Tállyával szemben, az ESMTK bevette Putnokot, a Nyírbátor elbánt a Debrecennel, az MTK fiataljai két vállra fektették a diósgyőri tartalékokat, a Jászberény idegenben intézte el a Füzesgyarmatot, míg a Gyöngyös vendégként gyűrte le a Cigándot.

NB III Keleti-csoport, 11. forduló:

Tiszaújváros-Tiszafüred 1-2

Monor-Tállya 5-1

Putnok-ESMTK 0-1

Nyírbátor-Debreceni EAC 3-1

MTK II-Diósgyőr II 2-0

Füzesgyarmat-Jászberény 0-3

Cigánd-Gyöngyös 1-2

Balassagyarmat-STC Salgótarján 2-4

22538946_1628406313891230_7945572636262748722_o.jpg

Következik, 12. forduló:

STC Salgótarján-Tiszaújváros

Balassagyarmat-Füzesgyarmat

Tiszafüred-Cigánd

Gyöngyös-Putnok

Debreceni EAC-Monor

ESMTK-Nyírbátor

Tállya-MTK II

Diósgyőr II-Jászberény


Elintéztük a Balassagyarmatot a nógrádi derbin

Kétgólos hátrányból talpra álló csapatunk remek diadallal zárta a tizenegyedik kört.

NB III Keleti-csoport, 11. forduló:

Balassagyarmati VSE-STC Salgótarján 2-4 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 1000 néző. Vezette: Berényi T. (Csóra Sz., Nyerges Zs.)

Balassagyarmati VSE: Földi – Illés T., Ficzere, Bonivárt, Szandai – Popovics – Molnár E. (Kovács K., 62.), Tóth P. (Szita, 83.), Nagy O. – Magos, Bódis (Tihanyi, 74.). Szakmai igazgató: Kis Károly.

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Banjac, Híves, Sulcz – Oláh L., Kovács L., Spitzmüller, Bogáti (Gere, 71.), Takács P. – Lupták (Gábor Lukács J., 23.). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Tóth P., Illés T., Nagy O., ill. Takács P., Gubacsi

Gól: Bódis (49.), Tóth P. (57.), ill. Oláh L. (66., 76.), Sulcz (74.), Gábor Lukács J. (90.)

22528757_1628386483893213_4900740501802870312_o.jpg

A harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenegyedik fordulójában egy igazi regionális rangadó várt az előző két hétvégén elszenvedett fájó vereségek javításában bízva ringbe szálló csapatunkra: szombaton a Balassagyarmat otthonában vizitálva szerettük volna jóvá tenni korábbi fiaskóinkat.

Bár tudtuk, hogy rendkívül nehéz menet vár ránk eme presztízsmeccs során, bíztunk benne, hogy ezúttal a jobbik arcunkat mutatjuk majd be és képesek leszünk legyőzni vetélytársunkat!

Mi kezdtük jobban a mérkőzést, előbb Híves lőtt esetében csúnyán fölé egy szögletet követően, majd Kovács László tizenhat méterről megeresztett lövése kerülte el kevéssel a bal alsót. Hamarosan ismét veszélyeztettünk, Bogáti közeli lövése azonban éppen Földi kezében kötött ki. Sajnos feljegyezhettünk egy negatív történést is: játékosunk, Lupták Lukas súlyos sérülést szedett össze, légiósunkat mentő szállította el a sporttelepről, jobbulást kívánunk!

A következő időszakban zömében kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, aztán egy BSE lehetőséget is feljegyezhettünk, Bódis helyzeténél viszont üggyel-bajjal menteni tudtunk.

22548848_1628410437224151_7721976913167328018_o.jpg

A szünetig hátralévő percekben már nem jegyezhettünk fel érdemi eseményt, bár többet birtokoltuk a labdát, ezen fölényünkből nem kovácsoltunk előnyt.

A második felvonást egy Bogáti szabadrúgással indítottunk, ami után Földi magabiztosan ölelte magához a lasztit.

A 49. percben járva előnybe került ellenfelünk: egy középre centerezet passzt Bódis helyezett a jobb alsóba tizenkét méterről.

Nem sokkal később ismét megrezgették a hálót a házigazdák: egy szépen kijátszott akció végén Tóth Patrik közelről kanalazta a gólvonalon túlra a játékszert.

Együttesünk becsületére váljék, ekkor sem adtuk fel! Sőt, rátettünk még egy lapáttal, aminek aztán meg is lett az eredménye: a találkozó kétharmadánál előbb Gábor Lukács József tévesztett pár centivel célt, majd szerencsére még éppen jókor szépítettünk, miután Oláh László tizenöt méterről továbbított a bal alsóba.

22548996_1628394573892404_5735913992304301982_o.jpg

A 74. percben már remire álltunk: egy sarokrúgást követően a hazaiak portása Sulcz elé paskolta a labdát, védőnk pedig köszönte szépen és pár lépésről bebólintotta azt a kapuba.

A mérkőzés ezen szakaszában nagyon elkaptuk a fonalat, aminek az lett az eredménye, hogy hamarosan már mi vezettünk: a duplázó Oláh László higgadtan értékesített egy ziccert.

Hátrányuk tudatában feljebb kapcsoltak az Ipoly-partiak, maradjunk annyiban, nehéz szituációkat kellett átélnünk, nyomott ellenfelünk. egy ízben például Spitzmüllernek a gólvonalon állva kellett tisztáznia, míg ezen a szituáción kívül fejesekkel próbálkoztak még a mindent beleadó vendéglátók.

22555344_1628397290558799_8174318901098264603_o.jpg

Szerencsére azonban bármennyire is akart a másik oldal, nem voltak képesek egalizálni, ezzel szemben viszont mi megadta számukra a végső döfést: az utolsó percben az Oláh László passzából betaláló Gábor Lukács József révén négy-kettes sikerre tettünk szert.

Joggal mondható tehát, csapatunk hamar kilábalt a gödörből, ez a remek fordítás kellő erőt kell hogy adjon az ősz folyamán még ránk váró feladatok előtt!

Mestermérleg:

Kis Károly: – Az első félidő szerintem kiegyenlített volt, mindkét csapat előtt egy-egy ziccer akadt. A második játékrészben úgy éreztük, eldöntöttük a mérkőzést, hiszen két góllal is vezettünk, aztán jött a szokásos rövidzárlat, emiatt pedig hátrányba kerültünk. Ezt követően egyenlíthettünk volna, de ezt nem tettük meg, viszont a somosiak eldöntötték a meccset, gratulálok nekik, sok sikert a továbbiakhoz. Nekünk most már mindenféleképpen rendbe kell rakni a védekezésünket, hiszen az, hogy hétről-hétre ennyi gólt kapunk, sok sikerre nem vezethet hosszú távon.

Zoran Kuntic: – Az első félidőben jobbak voltunk labdabirtoklásban, mint a kivárásra játszó hazaiak, akik kontrából próbáltak veszélyeztetni. Mindkét oldalon volt egy gólhelyzet, amiket egyik csapat sem rúgott be. A szünetben megbeszéltük, hogy szeretnék elkerülni bizonyos szituációkat, de pont egy ilyen esetbe estünk bele, amiből gólt lőtt az ellenfél, majd jött a második is. A csapat viszont nem roppant össze, hanem próbáltunk javítani, valahonnan pedig megjött a lendület, aminek köszönhetően az utolsó huszonöt percben nagyon jól teljesítettünk és sikerült magabiztosan nyernünk, szerintem a második félidei játék alapján abszolút megérdemelten!

Takács László, klubmenedzser: - Dávid és Góliát küzdelméből, ezúttal Dávid jött ki győztesen! Míg a Balassagyarmat mögött egy egész város van, addig a salgótarjáni klub mögött csak egy fanatikus. Ezzel a győzelemmel szeretnénk boldog születésnapot kívánni Ferenczi Bélának!

22712444_1628420427223152_5906817231908454851_o.jpg


Szombaton megyei rangadó vár csapatunkra

Balassagyarmatra vagyunk hivatalosak a hétvége első napján.

Az előző két körben beszedett fájó pofonok után szombaton remek alkalom kínálkozhat arra, hogy feledtessük gyengébbre sikeredett hétvégéinket, a hétvége első napján ugyanis egy igazi rangadónak vághat neki együttesünk, szombaton 14.30-tól a szintén Nógrád megyei illetőséggel bíró Balassagyarmat otthonában lesz jelenésünk.

Aktuális ellenfelünk abszolút felemás mutatóra tett szert a bajnokság már lepergő részét követően, öt győzelmen kívül ugyanennyi fiaskót könyvelhettek el, eddig lepergő mérkőzéseiken tizenöt gólt szereztek, huszonkétszer pedig kapituláltak. A házigazdák kellemetlen előjelekkel készülhetnek, hiszen az előző körben öt-kettes arányban kaptak ki Tiszafüreden, Ne legyen azonban kétségünk afelől, hogy vetélytársunk már a háta mögött tudhatja az említett pofont, a közelgő derbi folyamán pedig mindent beleadva keserítenék majd meg a dolgunkat!

Bízzunk benne, a mieink is átérzik majd a fontos jelentőséggel bíró ütközet mivoltát, és az eredménytelenséget elfeledve, ezúttal képesek leszünk zsebre tenni a három pontot a Kis Károly által vezetett Ipoly-parti társasággal szemben!

NB III Keleti-csoport, 10. forduló, 2017. október 21. (szombat), 14.30:

Balassagyarmati VSE-STC Salgótarján

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Berényi Tamás (Csóra Szabolcs, Nyerges Zsolt)

21762718_1601307503267778_5558324709149187020_o.jpg


Változatos meccseket hozott a tizedik forduló

Idegenbeli zakóval melegített következő ellenfelünk.

Az előző hétvégén a tizedik forduló is lezajlott az NB III Keleti-csoportjában. Az aktuális mérkőzésekkel kapcsolatban elmondható, hogy soros vetélytársunk, a Balassagyarmat sima vereséget szenvedett a Tiszafürednél, a listavezető Monor sokgólos döntetlent ért el a diósgyőri fiatalok ellenében, az ESMTK nem hibázott a Cigánddal szemben, a Putnok nyerni tudott Debrecenben, az MTK második számú csapata bevette Jászberényt, a Nyírbátor könnyedén elbánt a Tállyával, a Tiszaújváros pedig legyűrte a Gyöngyöst.

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

Tiszafüred-Balassagyarmat 5-2

Diósgyőr II-Monor 3-3

ESMTK-Cigánd 2-0

Debreceni EAC-Putnok 1-3

Jászberény-MTK II 0-2

Tállya-Nyírbátor 2-6

Gyöngyös-Tiszaújváros 3-5

STC Salgótarján-Füzesgyarmat 0-1

friss.JPG

Következik, 11. forduló:

Balassagyarmat-STC Salgótarján

Cigánd-Gyöngyös

Tiszaújváros-Tiszafüred

Monor-Tállya

Nyírbátor-Debreceni EAC

Putnok-ESMTK

Füzesgyarmat-Jászberény

MTK II-Diósgyőr II


Kellemetlen vereséget szenvedtünk a Füzesgyarmattól

Csak ziccerekig jutottunk az egy helyzetből nyerni tudó vendégekkel szemben.

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

STC Salgótarján-Füzesgyarmati SK 0-1 (0-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Molnár R. (Szarvas L., Farkas D.)

STC Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Banjac, Híves, Gál – Takács P. (Gere, 83.), Spitzmüller, Bogáti (Gábor Lukács J., 60.), Kovács L. (Lupták, 81.), Oláh L. – Pataki. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Styecz, Kelemen, Nagy T. (Sipos, 46.), Vincze – Toca – Bajnók (Urbán, 63.), Bácsi, Lukács Zs., Pataki Z. – Popescu (Miklya, 92.). Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Gól: Popescu (15.)

A Tiszafüred elleni fájó fiaskót követően szombaton a Füzesgyarmatot fogadtuk a harmadosztály Keleti-csoportjának tizedik fordulójában. Bíztunk benne, hogy sikerül jóvá tennünk legutóbbi ballépésünket, sajnos azonban ismét nem termett babér korábban még remekelő, mostanra viszont megtorpanó együttesünk számára.

Kisebb érdekesség, hogy aktuális ellenfelünk kezdőt tizenegyét vizsgálva, két ismerősbe is belebotolhattunk, hiszen korábban Fildan Falint és Lukács Zsombort egyaránt a sorainkban tudhattuk.

Bár támadólag fellépve kezdtük a meccset, csak meddő fölényig jutottunk, az első adandó lehetőségüket pedig könyörtelenül kihasználták a látogatók, akik az egy szögletet követően védhetetlenül a léc alá fejelő Popescu jóvoltából mattolták védelmünket a tizenötödik percben.

Nem estünk össze a beszedett találattól, mentünk előre, igen ám, volt hálóőrünk eszén sehogy sem tudtunk túljárni... Előbb Bogáti, majd Oláh László vette célba a jobb felső sarkot húsz méterről, de Fildan rendre nagy bravúrt bemutatva tudta kiszedni a ficakból a lasztit. Hamarosan Pataki próbálkozhatott, de ismét Fildan percei következtek: támadónk fejjel, majd lábbal leadott közeli löketénél egyaránt védenie kellett egykori portásunknak, sajnos viszont csak nem akart összejönni az egyenlítésünk.

stc.jpg

Telt-múlt az idő, nyomtunk-nyomtunk, az akarásnak azonban nyögés lett a vége: a szünethez közeledvén Pataki pár centivel a bal oldali kapufa mellé passzolt, aztán pedig újra a parádés napot kifogó Fildan hallatott magáról, aki Banjac közeli lövésénél is hárítani tudott.

Már csak kevés választott el a szünettől, amikor orbitális ziccert hagytunk ki: Oláh László hat méterről, a kapu torkából, ajtó-ablak ziccerben gurított mellé egy elé talált szituációt követően.

Bármennyire is akartunk, be voltunk oltva gól ellen, így elmaradt az egalizálás a szünet előtt. Ellenfelünk nem igazán veszélyeztetett a pihenőig, hébe-hóba átlépték a félpályát a Békés megyeiek, de nem akadt érdemi izgulni valónk.

A második felvonásban jó darabig nem jegyezhettünk fel említésre méltó eseményt. Az igyekeztünkkel továbbra sem volt gond, a másik oldal viszont összekapta magát, így már nehezebb dolgunk volt a leginkább mezőnyjátékkal eltelő félidőben.

Kisebb lehetőségeink még akadtak, illetve az utolsó pillanatban még elkönyvelhettünk egy kis híján a jobb alsóba vágódó Oláh László kísérletet, az eredmény sajnos mégsem módosult már, így a nagyot küzdő vetélytársunk, Fildan vezérletével egy-nullás sikerre tett szert, míg mi újra bosszankodhattunk.

Legközelebb regionális rangadó vár ránk, szombaton 14.30-tól a Balassagyarmatnál vizitálunk.

Mestermérleg:

Zoran Kuntic: – Mindent elmond a meccsről, hogy az ellenfél kapusa tízesre védett, az első félidőben öt-hat ziccerünk volt, amiket nem tudtunk berúgni, közben pedig egy pontrúgásból gólt kaptunk, így megint futottunk az eredmény után. A második játékrészben kevesebb helyzetünk volt, és a szerencse sem állt mellettünk, nem voltunk nyugodtak, ahogy telt az idő, úgy kezdtünk egyre inkább kapkodni. Számomra meglepetés, hogy ezen a mérkőzésen sem tudtuk itthon tartani a három pontot, a srácokkal együtt át kell gondolnunk ezt a szituációt, mert valamit biztos rosszul csinálunk.

Boros Tibor: – Az első félidő közepétől voltak problémáink, ahol a kapusunk tartott minket mérkőzésben, de összességében a kényszer szülte csapatom mindent megtett a győzelemért, amit úgy gondolom, meg is érdemeltünk!


A javításban bízva látjuk vendégül a Füzesgyarmatot

Szombaton tizenöt órától feledtethetjük legutóbbi fiaskónkat.

A Tiszafüred elleni váratlan vereségünk után szombaton már a harmadosztály Keleti-régiójának tizedik körének fog nekivágni egyértelműen javítani akaró csapatunk, tizenöt órási kezdéssel az idényt újoncként megkezdő Füzesgyarmatot fogadjuk a Szojka Ferenc Stadionban.

Aktuális ellenfelünk ellen minden esélyünk meg lehet arra, hogy feledtessük korábbi kisiklásunkat, ugyan az ismét biztosra vehető, hogy az egyelőre két-két győzelem és remi mellett öt vereséget elkönyvelő vendégek is apait-anyait beleadva borítanák majd fel az előzetes papírformát, így vagy úgy, de nyernünk kellene, hogy tapadjunk a dobogós csapatokra. Hiába készülhetünk egy újbóli lelkes riválisra és egy kemény kilencven percre, cél a három pont!

NB III Keleti-csoport, 9. forduló, 2017. október 14. (szombat), 15.00:

STC Salgótarján-Füzesgyarmati SK

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Molnár Réka (Szarvas László, Farkas Dávid)

21762718_1601307503267778_5558324709149187020_o.jpg